26 Nisan 2007 Perşembe

Cinsel IQ’nuz kac?

Avrupa Cinsel Tip Dernegi’nin Londra’daki kongresinde unlu kadin seksolog Dr. Carmita Abdo, erkeklerin cinsel tatmin ve mutlulugunu olcen 10 soruluk bir ‘Cinsel IQ’ testi sundu.

Dr. Abdo’nun gelistirdigi test, cinsel yasamin ve seksin kalitesini olcmek icin uluslararasi standartlar iceriyor. Yani ulkelere gore degisen bir sey degil, her yerde gecerli... Brezilyali Dr. Abdo, Sao Paulo Universitesi Tip Fakultesi yoneticilerinden. Psikiyatri Enstitusu Cinsel Bozukluklarin Tedavisi Klinigi’nin basinda. Hazirladigi test, ereksiyon kalitesiyle cinsel tatmin arasinda dogrudan baglanti oldugunu gosteren arastirmalardan yola cikilarak gelistirildi. Cinsel iliski kalitesi, on sevisme, ereksiyon, cinsel birlesme ve orgazm gibi iliskinin tum asamalarini kapsayan 10 soruluk bir anket. Dr. Abdo, cinsel IQ testinin, kisinin cinsel tutumlarini hem duygusal hem de fiziksel acidan degerlendiren basit fakat etkili bir calisma oldugunu soyluyor. Dr. Abdo’ya gore, cinsel IQ, ‘yatakta iyi olmak’ konusunda objektif bir degerlendirme sagliyor. ‘Boylece her zaman buyuk ilgi ve spekulasyon konusu olan cinsel performansin yeterince iyi olup olmadigi degerlendirilebiliyor’ diyor.

10 soruluk test

Bu test erkekler icin hazirlanmistir. Cinsel yasamlarinin son alti ayina bakarak asagidaki 10 soruya cevap vermeleri gerekiyor. Cevaplardan her biri, cinsel doyumun sikligina ve derecesine bagli olarak 1 ile 5 arasinda bir puanla degerlendiriliyor. Hicbir zaman secenegi 1 puan, nadiren 2, zaman zaman 3, cogu zaman 4, her zaman 5 puan olarak hesaplaniyor. Puanlarin toplami 2 ile carpildiginda 100 uzerinden ‘Cinsel IQ’ puani ortaya cikiyor. Yalniz burada onemli bir nokta var. Lutfen sorulara durust yanitlar verin.

Libidonuz cinsel iliskiyi baslatmaya yetecek kadar yuksek mi?

1 2 3 4 5

Cinsel cekiciliginizin, partnerinizi yataga gitmeye ve doyurucu bir cinsel iliskide bulunmaya yoneltecek kadar yuksek oldugunu dusunuyor musunuz?

1 2 3 4 5

On sevisme surecinin hem sizin hem de partneriniz icin zevkli ve doyurucu oldugunu dusunuyor musunuz?

1 2 3 4 5

Partnerinizin cinsel doyuma ulasmasi sizin cinsel performansinizi etkiliyor mu?

1 2 3 4 5

Ereksiyonunuzu, cinsel iliskiyi doyurucu bir orgazmla sonuclandirmaya yetecek kadar koruyabiliyor musunuz?

1 2 3 4 5

Cinsel olarak uyarildiginizda, penisiniz, cinsel iliskiyi doyurucu bir orgazma tasiyacak kadar sertlesiyor mu?

1 2 3 4 5

Cinsel etkinlik sirasinda penisinizin sertligini koruyabiliyor musunuz?

1 2 3 4 5

Bosalma surecinizi kontrol edebiliyor ve boylece cinsel etkinligi siz istediginiz surece uzatabiliyor musunuz?

1 2 3 4 5

Seks sirasinda orgazm olabiliyor musunuz?

1 2 3 4 5

Cinsel performansiniz sizi yatakta daha maceraci olmaya (ornegin farkli pozisyonlar denemeye, vb.) veya daha sik seks yapmaya yoneltiyor mu?

1 2 3 4 5

Sonuclar

80-100

Atesli ask yasami

Cinsel bakimdan kendimden cok memnunum ve seks yasamimin zevkini sonuna kadar cikariyorum. On sevisme, ereksiyon, orgazm, her sey iyi.

60-80

Sicak ask yasami

Seks yapmaktan zevk aliyorum, fakat gelistirmem gereken bazi noktalar var. Ornegin belki biraz on sevismeden daha fazla zevk almaya calismam gerekiyor.

40-60

Soguk ask yasami

Cinsel yasamimin daha iyi olabilecegini goruyor, uzuluyorum. Bu konuda en buyuk sikintim yeterince konsantre olamamam.

20-40

Hayal kirikligi

Seks yasamimdan yeterince doyum saglamadigimi hissediyorum. Sorun nerede acaba? Istesem de olmuyor. Ciddi bir ereksiyon problemim var.

0-20

Sadece husran

Iyi bir kitaptan, seks yasamimdan aldigim zevkten daha fazla zevk aldigim seklinde ciddi endiselerim var. Ya da ne bileyim bir futbol macindan.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Seks yaşamının sağlıklı sürmesi için uyulması gereken kurallardan birisi rutinlikten kurtulmaktır. Bunun için değişik seks pozisyonları deneyin

seks pozisyonları - ayakta
http://www.loranbase.com/idx/0/071/article/Sex-Positions--Standing.html

alışılmadık seks pozisyonları
http://www.loranbase.com/idx/0/072/article/Sex-Positions--Other.html

seks pozisyonları - erkek üstte
http://www.loranbase.com/idx/0/070/article/Sex-Positions--Man-on-Top.html

seks pozisyonları - hatun üstte
http://www.loranbase.com/idx/0/043/article/Sex-Positions--Woman-on-Top.html

oral seks pozisyonları
http://www.loranbase.com/idx/0/041/article/Sex-Positions--Oral-Sex.html