18 Nisan 2007 Çarşamba

Yiyeceklerdeki protein ve vitamin

protein bakimindan en zengin besinlerden biri yumurtadir..
yumurta ayrica demir kaynagidir..yumurtanin taze olup olmadigini anlamak icin su dolu bir kabin icine koyun,eger dipte kalirsa tazedir..
yumurta haSladiniz sarisinin yuzegi,gri_yeSil bir renk aldi,bu durum yumurtanin demirinin kullanilamaz hale geldiginigosterir.
bunu yumurtanin haSlama suresini kisaltarak onleyebilirsiniz.
yumurtaninda cayla tuketilmesi de demirin vucutta tuketilmesini engeller, yumurtanin demirinden tam olarak faydalanmak istiyorsaniz ,C vitamini bakimindan zengin gidalarla tuketin.(portakal suyu gibi )
kurubaklagilerin porotein degeri yuksektir,eti az yediginiz donemlerde, kurubaklagileri tahillarla tuketmeniz, vucudunuzun protein ihtiyacini karSilamasina buyuk katki saglar.
kurubaklagiler kolay piSmeleri icin onceden haSlanir ve haSlama suyu dokulur bu iSlem kuru baklagillerdeki B vitamininin suyla beraber atilmasi demektir.oysa bakliyatin bir gece onceden isitilmasi da pisirme suresini kisaltir ve haslama gibi vitamin kaybina neden olmaz.
mutfaginizda su urunlerinden sik sik yararlanmaniz daha saglikli beslenmenizi saglar ,cunku bu urunleri ,protein A,K ve B vitaminleriyle iyot fosfot ve cinko gibi minareller acisindan oldukca zengindir...



Her Keze Saglikli bir yaSam diLiyorum


(: (:

Hiç yorum yok: