18 Nisan 2007 Çarşamba

Uyku hucreleri yeniliyor

"Uyku, bizim yeni seksimiz" diyor Amerikali gelecek bilimcisi Marian Salzmann... Manikur yapan ya da gozlerine kalem ceken erkekler icin ortaya attigi "metroseksuel" tanimiyla tum dunyada adini duyuran Salzmann, "Yatakta yalniz gecirilen birkac saat bile orgazmi sollar" diye de ekliyor.

Gercekten de son yillarda partilerde ya da acilislarda uykunun ve uzerinde yattigimiz yatagin kalitesinden soz ediliyor. Bes yildizli otellerin yataklari, insanin kendini evde hissetmesini saglayacak kadar rahat. Bazilarinda kullanilan son trend luks kasmir yatak ortuleri, insanin kendisini ozel hissetmesini sagliyor. Kimi oteller ise ortuleriyle kisilerin kendi enerji alanlarini yaratmalarina ve boylelikle derin ve huzurlu bir uykuya gecmelerine yardimci oluyor.

Gercekten de uzmanlar derin bir uykunun en iyi anti-aging metodu oldugunda hemfikirler. Cunku vucut geceleri oldukca etkili bir yenilenme sistemini devreye sokuyor. Hucreler geceleri, gun icinde oldugundan sekiz kat daha fazla cogaliyorlar. Zarar gormus hucreler ise hizli bir sekilde tamir oluyor, mikro sirkulasyon harekete gecerek serbest radikallerle savasiyor. Alerji ve irritasyonlar ise geceleri, gunduz oldugundan uc kat daha az saldiriya geciyor. Kisacasi, uykuda cildimiz huzur buluyor. Hucreler de bu sure zarfinda mukemmel bir yenilenme performansi gosteriyor.

Hiç yorum yok: