20 Nisan 2007 Cuma

Kan grubuna gore beslenme...

Arastirmada ilk insanin kan grubunun '0' oldugu saniliyor. Dayanikli bir sindirim sistemine sahip olan bu kan grubuna sahip insanlarinin sut urunlerinden, yumurtadan uzak durmasi gerekiyor. A grubundakilerin vejetaryen bir diyet uygulamalarinin bagisiklik sistemini guclendirecegi belirtilirken, B grubunun sut urunleri tuketicisi oldugu ve tavuk etinden vazgecmeleri gerektigi ifade ediliyor. 7. Yuzyil'dan sonra ortaya ciktigi savunulan AB kan grubundaki beslenme metodunda ise hayvansal yaglarin kesinlikle kullanilmamasi oneriliyor.

Uzmanlarin, kan gruplarina gore beslenme metotlari ise soyle:

0 Grubu:
En eskidir. Ilk insanin kan grubunun '0' oldugu sanilir. Ozellikleri etobur. Dayanikli sindirim sistemi. Fazlasiyla aktif bagisiklik sistemi. Cevresel ve beslenme degisimlerine karsi toleranssiz. Sut urunlerinden, yumurtadan uzak durmalidirlar. Sivi yag tercih edilmelidir. Ozellikle zeytinyagini tercih ederseniz, kalp ve damar sagligini da korumus olursunuz.

A Grubu:Tarimsal topluluklarda evrimlesmistir. Hassas sindirim sistemi. Toleransli bagisiklik sistemi. Sabit beslenme ve cevre kosullarina uyum, gerilim karsisinda basarili mucadele. Formda ve uretken kalabilmek icin tarimsal beslenmeye gereksinim. Kalp, seker, kanser hastaliklarina egilimlidir. Dolayisiyla vejetaryen bir diyet uygulandiginda bagisiklik sistemi guclenir. Her turlu eti diyetlerinden cikarmalidirlar. Eger vejetaryen beslenmeye gecilmesi zaman alacaksa, kirmizi et yerine haftada birkac kez balik yiyerek diyet uygulanabilir. Et arzu edildiginde mumkun olan en yagsizi tercih edilmelidir. Tavuk eti, kirmizi etten daha uygundur. Eti, izgara veya firinda pisirerek hazirlayin.

B Grubu:Insanlarin kuzeye, daha soguk ve sert kosullu bolgelere gocuyle ortaya cikmistir. Guclu bagisiklik sistemi. Sabirli sindirim sistemi. Sut urunleri tuketicisi. Dinc ve istekli olmak icin fiziksel ve zihinsel aktivite arasinda dengeli olmak isteyen grup. Diyeti oldukca saglikli ve dengelidir. Virus hastaliklarina karsi savunmasizdirlar. Sinir sistemiyle ilgili sorunlara karsi onlem alinmalidir. Kanser ve kalp hastaligi gibi bircok ciddi hastaliga karsi koyabilecek yetenektedir. B Grubu'ndaysaniz ve kendinizi bitkin hissediyorsaniz, haftada birkac kez hindi ve sigir eti yerine kuzu ve koyun etlerini tercih etmelisiniz. Tavuk etinde ise B Gruplarinda agdalasmaya neden olan lektinler vardir. Bu nedenle derhal tavuk etinden vazgecmelisiniz.

AB Grubu:7. Yuzyil'dan sonra dogudaki istilaci guclerin, batidaki ulkeleri ele gecirmeleri uzerine, farkli uluslarin birbirine karismasi neticesi olusmus cagdas bir uyarlamadir. Bu kan grubundaki insanlar dunya nufusunun yuzde 5'i kadardir. A ve B'nin modern karisimidir. Iki grubun da ozelliklerini tasir. Bazen A Grubu'na, bazen B Grubu'na benzer, bazen de iki grubun bilesimidir. Sirri henuz tam olarak bilinmiyor. Sindirim sistemi cok duyarlidir. Mide asidi cok az oldugundan, mide kanserine yakalanma olasiligi fazladir. Bu nedenle C vitamini takviyesi yapmalari cok yararli olur. Bagisiklik sistemi cok gucludur. A ve B Gruplari icin sakincali olan yiyecekler, AB Grubu icin de sakincalidir. Ancak diger gruplara onerilmeyen domates; AB Grubu'na oneriliyor. Et yerken yaninda mutlaka sebze bulundururun ve etin miktarinin cok az olmasina dikkat edin. Kilo vermek istiyorsaniz, et yemekten kacinmalisiniz. Cok fazla hayvansal protein almaniz sindirim sisteminizi zorlar. Hayvansal yaglari kesinlikle kullanmamalisiniz. Yerine bitkisel yaglari ve bilhassa zeytinyagini kullanmalisiniz.

Hiç yorum yok: