20 Nisan 2007 Cuma

Kalp hastasi nasil beslenmeli?

Damar sertligi, yuksek tansiyon, kalp rahatsizligi bulunan kisilerde, vucuttaki yag oranin yukselmesinin beyin kanamasi, kalp krizi gibi sonuclara yol acabilir.

Et yenildikten sonra kana gectiginde, yag seviyesini yukseltiyor ozellikle damarlarinda daralma olan kisilerde bu durum daha da etkili oluyor. Fazla et tuketenlerin, bol sivi ve C vitamini almasi da son derece onemli.

SAGLIKLI TUKETMEK DE ONEMLI

Etin kaynatilmasi ise parazitlerin insana gecmesini buyuk olcude onleyebilir. Uzmanlar saglikli et tuketimi ile ilgili su uyarilarda bulunuyor;

* Etleri soguk muhafazaya aldiktan sonra bir hafta icinde tuketin. Fazlasini, buzdolabinda hijyenik ambalajlar icinde saklayin.
* Kavurma yapmak, etleri uzun sure saklamak icin en iyi yontemdir.
* Biftek, kofte gibi etleri dondurmadan once her dilimin aralarina yagli kagit koyarsaniz yapismalarini onlersiniz.
* Etleri buzdolabinda cozdururken mutlaka buyuk bir kabin icine koyun. Boylece cozulurken biraktigi sularin, baska yiyeceklerin uzerine damlamasini onlersiniz.

Hiç yorum yok: