20 Nisan 2007 Cuma

Hizli bebek sahibi olmanin yollari

Ingiliz Daily Mirror gazetesi, hamile kalmak isteyen kadinlara ve baba olmak isteyen erkeklere tavsiyelerde bulundu. Simdiye dek gebeligi hizlandiran tavsiyelerin ne olcude gercek oldugunu bilimsel olarak aciklayan gazete, dogru bilinen pek cok seyin de bir efsane oldugunu yazdi. Iste cocuk yapmak isteyen ciftlere tavsiyeler:

-Erkekler dar pantolon giymemeli. Bu testisleri buzusturerek sperm yollari tikayabilir.

-Her gun sicak banyo yapan ve uzun sure saunada kalan erkeklerde sperm uretimi dusuyor.

-Surekli egzersiz yapiyorsaniz hamilelik boyunca buna ara verin. Cunku adet gormemeye dayali hormonal bozukluga yol acabiliyor.

-Daha once cocuk sahibi olanlarin tekrar hamile kalmasinin digerlerine gore daha kolay oldugu inanisi yanlis. Aksine yasa bagli olarak daha bu ihtimal daha da azalir.

-Cinsel iliski sirasinda alinacak pozisyonla gebe kalma sansi arasinda bir iliski yok.

-35 yasindan sonra da hamile kalmak mumkundur. 40’li yaslardaki saglikli bir kadinin yumurtasi 25’indeki bir kadindan daha kaliteli olabilir.

-Erkegin yasi ise sperm kalitesi bakimindan daha onemli. Bir erkek 80’li yaslara kadar cocuk sahibi olabilirse de calismalar 35 yasini gecmis bir erkegin 25 yaslarindaki bir erkege gore partnerini gebe birakabilme sansinin yuzde 50 azaldigini ortaya koyuyor. Gunde 4 saatten fazla cep telefonu ya da laptop kullanan erkeklerin vucudundaki sperm hareketliligi de yuzde 30’a kadar dusebiliyor.

-Hamile kalmak istiyorsaniz kahveyi azaltin. Kafeinin sperm icin uyarici etkisi oldugu bilinse de eger sik sik tuketiliyorsa zararli etkileri var.

-Sigara icmek hem kadinlar hem de erkekler icin son derece zararli. Erkeklerde sperm yogunlugu ve sayisini azaltirken kadinlarda ise ostrojen sayisini dusurerek gebe kalma suresini uzatir. Ayrica menopozu iki sene erkene cekebilir.

-Sik seks yapmamanin sperm kalitesini yukselttigi inanisi ise yanlis. Aslinda bunun tam tersi gecerli. Uzun sure bekletilen spermlerin kalitesi duser. Duzenli seks ile saglikli spermler uretilir.

Hiç yorum yok: