5 Nisan 2007 Perşembe

Makarna Deyip Gecmeyin

Makarna dogal olarak bunyesinde kolesterol icermez. Pisirildikten sonra ilave edilen sos vb. maddeler ile kullanilan yag dikkatli secildiginde kolesterol diyeti yapanlar icin ideal bir monudur.


Makarna iyi bir enerji kaynagidir. 1 porsiyon makarnada (300g) 423 kcal enerji verir. Vitamin ve mineral deposudur. 1 porsiyon pismis makarna (300g) ile; gunluk tiamin, niacin, riboflavin, folik asit, pantatonik asit, demir, potasyum magnezyum ihtiyacinin %20�sini karsilayabilmek mumkundur. Sodyum icerigi cok dusuktur.



Makarna hem icerdigi vitaminler acisindan hem de gun boyu tokluk hissi yarattigi icin uzmanlarin ozellikle diyet yapanlar icin onerdikleri bir besin maddesi;


Makarnanin, esmer pirinc ya da bulgur gibi hem uzun sure tok kalmayi sagladigi, hem de saglikli kilo vermeye yardimci oldugu bildirildi.

Diyetisyen Aysegul Ugural, diyet yaparken ozellikle vucudun ihtiyac duydugu enerjinin temel kaynagi olan karbonhidratlari da almak gerektigini kayderek, ''Kalorisi ve yag orani cok dusuk olan makarna, vucut icin gerekli tum vitamin ve mineralleri icerir. Formuna dikkat eden herkes hafif bir sosla yapilmis makarnayi, gonul rahatligiyla her gun yiyebilir. Makarna, saglikli beslenmenin en temel unsurlarindan biri ve en cok kullanilmasi gereken besinler arasinda yer aliyor. Yapilan arastirmalar makarna kullaniminin yogun oldugu ulkelerde, mide ve bagirsak kanserine daha az rastlandigini ortaya koyuyor'' dedi.

Hiç yorum yok: