5 Nisan 2007 Perşembe

ahan da yogurt

"Yogurt yag yakiyor...


Diyetlerine yagsiz yogurt ekleyenler yuzde 22 daha fazla kilo kaybediyor. Gobekteki yaglarin yuzde 81'i de yogurtla eriyor.



Yogurt yag yakiyor...


Diyetlerine yagsiz yogurt ekleyenler yuzde 22 daha fazla kilo kaybediyor. Gobekteki yaglarin yuzde 81'i de yogurtla eriyor.

Gobegini hizla eritmek isteyenler, bol bol yagsiz yogurt yesin! ABD'de yapilan bir arastirmada, dusuk kalorili rejimlerine yogurt secenegini ekleyen ve gunde uc ogun yagsiz yogurt yiyen asiri kilolularin, yogurtsuz bir diyet uygulayanlara oranla yuzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yuzde 61 daha fazla yag yaktiklari tespit edildi. Yogurt yiyenlerin ayrica, karin bolgelerinde yuzde 81 daha fazla yag yaktiklari ortaya cikti.

Tennessee Universitesi'ndeki arastirmaya katilanlardan Dr. Michael Zemel, yogurt yiyenlerin hem ortalama yedi kilo olan zayiflama seviyesinden daha fazla inceldiklerini hem de kaslarini digerlerinden iki kat fazla koruduklarini belirtti.

Dr. Zemel, kas kutlesini korumanin diyet yapanlarda onemli bir konu oldugunu belirterek, "Onemli olan yag yakmak, kas degil. Kaslar kalori yakmaya yardimci oluyor, ancak kilo verirken kas kutlesi de kaybediliyor. Buna en iyi cozum, kalsiyum ve protein agirlikli bir diyet, yani yogurt" diye konustu. Arastirma Uluslararasi Obezite Dergisi'nin nisan sayisinda yayimlanacak.
Bu arada Japonya'da yapilan arastirmalar da, yogurdun nefes kokusunu giderdigini, dis tasi ve dis eti iltihaplarini dogal yollardan onledigini ortaya koydu. Alti hafta boyunca gunde bir porsiyon yogurt yiyenlerin yuzde 80'inde, nefes kokusuna yol acan hidrojen sulfit duzeyi azaldi.

hadee iyi zayiflamalar..

Hiç yorum yok: