5 Nisan 2007 Perşembe

Kivi yaslanmayi onluyor

SAMSUN (IHA) - Turkiye'de son yillarda talep goren meyveler arasinda yer alan kivinin yaslanmayi onledigi belirtildi. Son 20 yilda bircok ulkede uretimi gelisen ve Turkiye'de de yaklasik 8 yildir uretim calismalari yurutulen kivi, en cok tuketilen meyveler arasina girdi.

Vitamin yonunden zengin olmasi ve insan vucuduna olan yararlari kivi tuketiminin artmasinda etkili oldu. Uzmanlar, en zengin C vitamini kaynagi olan kivinin yaslanmanin etkilerini giderdigini kaydetti. Ilerleyen yas, duzensiz yasam tarzi ve olumsuz dis etkenler nedeniyle direncini kaybeden ve kirisiklar olusan cilde kiviyle ekstra bakim yapilabilecegini belirten uzmanlar, 25 yasin uzerindeki bireylerin kivi maskesini haftada bir kez uygulamasi tavsiyesinde bulundu. Kivinin portakal ve limon gibi turuncgillerden daha fazla C vitamini icerdigini ve bol miktarda magnezyum bulundugunu vurgulayan uzmanlar, anemi ve mide problemlerine etkili olan kivinin bagirsaklari yumusatarak, toksinlerin atilimini saglayip vucudu temizledigini de soyledi. Yuze uygulanabilecek kivi maskesi ise soyle:

"Birkac kiviyi soyup catalla ezerek pure haline getirin. Suyunu suzup posasini temizlenmis yuzunuze ve boynunuza masaj yaparak surun. 20 dakika bekleyip ilik suya batirilmis pamukla silin ve ilik suyla yikayip havluyla kurulayin."

Hiç yorum yok: