10 Ocak 2008 Perşembe

Malatya davasýnda kasýt gibi ihmal

MALATYA - Malatya davasında bir skandal daha çıktı. Davanın bir numaralı sanığı Emre Günaydın, katliamın ardından kaçarken yaralanmış ve tedaviye alındığı hastanedeki durumu yaklaşık 2 ay süreyle ses ve görüntü olarak kaydedilmişti.Günaydın’ın hastanede kaldığı sürece önemli itiraflarda bulunduğu, nöbet bekleyen polis memurlarının tutanaklarına girmiş; ancak video kasetlerdeki ses kayıtlarının silindiği haberleri üzerine Malatya Emniyet Müdürlüğü “Ses de var, görüntü de” açıklaması yapmıştı.

Alınan bilgiye göre; Malatya Başsavcılığı, Günaydın’ın odasında çekim yapmak için mahkemeden önceden izin almak yerine, çekim bittikten sonra kasetleri mahkeme onayına sundu.

Savcılığın kasetleri istemesi üzerine, polis de kasetlere el koyabilmek için mahkemeye başvurdu. Ancak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, “hakim kararı olmadan yapılan el koyma işleminin 24 saat içinde hâkim onayına sunulması gerektiğini” belirterek, “42 kasete ilişkin el koyma işleminin 24 saatte onaya sunulmaması nedeniyle, onay veremeyeceğini” bildirdi.

Daha önce teslim alınan 10 kaset için, 24 saatte hâkim onayına başvurulduğundan bu kasetler delil olarak dinlenebilecek; 6’şar saatlik 42 kaset ise çok önemli bilgiler barındırsa dahi mahkemede delil değeri taşımayacak.

Hiç yorum yok: