10 Ocak 2008 Perşembe

Bush, Abbas’la bir araya geldi

RAMALLAH - ABD Başkanı George Bush, Ortadoğu turunun ikinci gününde, Batı Şeria’nın Ramallah kentine gitti. Bush, Filistin lideri Mahmud Abbas tarafından karşılandı.George Bush, başkan olmasından bu yana ilk kez Filistin topraklarını ziyaret ediyor. Bush ve Abbas önce heyetlerarası görüşmeleri gerçekleştirecek, ardından iki lider başbaşa görüşecek.

Bush-Abbas görüşmesinde ana gündem maddelerinin; Yahudi yerleşim birimleri ve Filistinli militanların faaliyetleri olması bekleniyor.

ABD Başkanı daha sonra da Filistin Başbakanı Selam Fayyad ile bir araya gelecek. Bu temaslarının ardından, Başkan Bush, Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısı yapacak.

Ziyaret nedeniyle Batı Şeria’da olağanüstü güvenlik önlemleri alınmış durumda.

Bush’un ziyaretine yönelik tepkiler ise sürüyor. Gazze’deki protesto gösterilerine binlerce Filistinli katılırken, aşırı sağcı Yahudiler de, yeni yerleşim birimlerine karşı çıktığı gerekçesiyle Bush’u eleştirdi.

Bush, dün Ortadoğu turunun ilk durağında Kudüs’te İsrail Başbakanı Ehud Olmert’le görüşmüştü. ABD Başkanı, Ortadoğu’da bir barış anlaşmasının önündeki zorlukların farkında olduğunu, hayal kurmadığını söylemişti. Ancak George Bush, İsrail ve Filistinlilerin bir yıl içinde bir anlaşmaya varmaları yolunda umutlu olduğunu belirtmişti.







Hiç yorum yok: