10 Ocak 2008 Perşembe

‘Çete’den aranan MHP’li Gül, Emniyet’e geldi

İSTANBUL - Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’nde yer alan yerleşkesine avukatıyla birlikte gelen Gül, daha sonra Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne çıktı.Gül, şubeye çıkmadan önce basın mensuplarının soruları üzerine, “bir süredir hastanede olduğunu ve ifade vermek için emniyete geldiğini” söyledi.

Gül’ün avukatı da “Hastaneden geliyoruz. 3 gündür hastanedeydi. Karaciğer nakli yapıldı biliyorsunuz” dedi.

YAKALANIP BIRAKILANLAR ŞİMDİ ARANIYOR
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bir suç örgütüne yönelik düzenlenen “Matkap” adlı operasyonda gözaltına alınarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine gönderilen kişilerden, suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen Orhan Aykut ile Mehmet Salih Aydar tutuklanmış, ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın sağ kolu olarak bilinen Zakir Selvi’nin de aralarında bulunduğu 8 kişi ise Nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce serbest bırakılmıştı.

Serbest kalanlardan Zakir S. (Bedirhan E.), Hasan K. ve Mahmut K. ve Mehmet Mucip Seven hakkında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta’nın itirazı üzerine mahkemece yakalama emri çıkartılmıştı.

Bu kişilerden polis tarafından yeniden gözaltına alınan Seven, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Hiç yorum yok: