10 Ocak 2008 Perşembe

Bombacý PKK’yý yalanladý: Emir Kandil’den

DİYARBAKIR - Diyarbakır’daki bombalı saldırının faili olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan E.P, ilk ifadesinde PKK'nın “Biz planlamadık, yerel grupların işi, özür dileriz” açıklamasının aksine, “Örgüt emriyle yaptım” dedi.Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulaması devam eden E.P., yaklaşık 4 ay önce Irak’ın kuzeyindeki Kandil Dağı’ndaki terör örgütü kampından “Huzurevleri semtindeki Polis Merkezi’ni bombalama talimatı” alarak Diyarbakır’a geldiğini anlattı.

E.P, bu karakola 5 Aralık’ta düzenlenen bombalı saldırının ardından Irak’taki PKK kamplarına geri dönülmemesi yönünde talimat verildiğini, bu nedenle Diyarbakır kent merkezinde saklanmaya devam ettiğini söyledi.

3 Ocak’taki bombalı saldırıyı ise “Hacı” ve “Rızgar” kod adlı 2 teröristle Diyarbakır’ın Lice ilçesinde planladıklarını belirten E.P, planı Kandil’e ilettiğini ve yapılması emri aldığını, daha sonra bombanın da hazır şekilde teslim edildiğini, kendisinin sadece satın aldıkları araca yerleştirerek patlattığını anlattı.

Saldırıda yaklaşık 40 kilogram patlayıcı kullandığını söyleyen E.P., olay yerine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki Şemse Allak Parkı’ndaki otomobile yerleştirdiği bombayı, askeri personeli taşıyan servis aracının buradan geçişi sırasında, uzaktan kumandayla patlattığını söyledi.

Diyarbakır’ın Yenişehir semtinde 3 Ocak 2008’de askeri servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 6 kişi ölmüş, 67 kişi yaralanmış; PKK’dan daha sonra yapılan açıklamada “Emri biz vermedik, yerel grupların işi, özür dileriz” açıklaması yapılmıştı.
Gözaltı sayısı 9’a yükseldi

Hiç yorum yok: