28 Nisan 2007 Cumartesi

Korunmak icin vitamin sart!




Yapilan arastirmaya gore, anne adayinin hamileligin ozellikle ilk 16 haftasinda E vitamini almasi cocukta astim riskini azaltiyor

Ingiltere’de yapilan son arastirma, hamilelik doneminde annenin E vitamini almasi ile cocugunun astim hastaligina yakalanma olasiligi arasinda birebir iliski oldugunu ortaya koydu. Buna gore gebeligin ozellikle ilk 16 haftasinda yeterli E vitamini alan annelerin cocuklarinin astim hastasi olma ihtimali diger annelere oranla 5 kat daha az.

2 bin kadinin katilimiyla yapilan arastirmada, 9 ay suresince anne karninda yeterli E vitamini alamayan bebeklerin, 5 yasina geldiginde soluk alip verirken gucluk cekme ve egzema olma ihtimalinin daha yuksek oldugu anlasildi. E vitamini, akciger gelisimine onemli katki sagliyor. Bu vitamini yeterince almayan yeni doganlarin polenler ve ev tozu akarlarina karsi daha duyarli oluyor.

Ay cekirdegi e vitamini deposu

Ingiliz uzmanlar, anne adaylarina sebze yaglari, margarin ve ay cekirdegi oneriyor. Ancak saglikli bir hamileligin, aslinda temel olarak dengeli beslenmekten gectigini bir kez daha hatirlatiyor.

Hiç yorum yok: