8 Haziran 2007 Cuma

meyveler

HANGI MEYVE NEYE IYI GELiR...?

* Incir:
Bagirsaklari calistirir, enerji verir.

* Elma:
Bobreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsizliklarinin kontrol edilmesine
yardim eder.

* Kayisi:
Kan yapicidir. Guzel bir cilt ve saca olumlu etkisi vardir. Kanserin
onlenmesinde yardim eden iyi bir karotenoid kaynagidir.

* Muz:
Kalbe ve kas sistemine yararlidir. Yorgunluga ve ishale birebirdir.

* Visne:
Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli visneler, acik renklilere oranla
daha fazla mineral icerir.

* Greyfurt:
Sindirimi uyarir. Dis etlerinin kanamasini azaltir, soguk alginligina iyi
gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolu dusurur.

* Portakal:
Soguk alginligi, grip, incinme, kalp hastaligi ve felcten korunmaya yardim
eder.

* Mandalina:
Enfeksiyonlarla savasmayi kolaylastirir.

* Uzum:
Bobreklerin calismasini uyarip kalp atisini duzenler. Karacigeri temizler.
Siyah uzum kabuklari ve cekirdekleriyle yenirse hucre yenileyicidir.

* Kavun:
Endise ve uykusuzluga iyi gelir. Bagirsak ve cilt kanserine karsi Amerikan
Kanser Toplulugu'nca tavsiye edilmistir.

* Karpuz:
Bobregi temizler.

* Kiraz:
Kolesterolu dusurur, ozellikle saplari idrar sokturucudur.

* Armut:
Kalp - damar sagligi, alcak kan basinci ve fiziksel performansa iyi gelen
vitaminleri barindirir.

* Cilek:
Sigara dumaninin etkilerini azaltir. Sigara icilen bir odadayken gun
boyunca agza iki cilek atilmasi onerilir.

* Sivribiber:
Siskinligi azaltmada faydalidir. Saclara, tirnaklara ve cilde cok iyi
gelir.

* Brokoli:
Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltir.

* Lahana:
Yaslanmayi onleyici mineral olarak kabul edilen selenyum saglikli bir cilt
verir.

* Havuc:
Enerji verir. Karacigerin safra salgilamasina ve kolesterolu dengelemesine
yardim eder.

* Salatalik:
Kaslari genclestirir. Deri hucrelerine elastikiyet verir.

* Sarmisak:
Tansiyonu dusurur, kan pihtilasmasini azaltir. Bazi mide kanserlerini
onledigi ve bagisIklik sistemini guclendirdigi kanitlanmistir.

* Ispanak:
Karacigeri, lenf bezlerini ve kan dolasimini uyarir.

Bas agrisina karsi elma ile kereviz

* Uykusuzluk:
Havuc ve kereviz sapinin suyunu karistirin.

* Sakinlestirici:
Havuc ve lahana suyunu karistirin.

* Sindirimi kolaylastirici:
Karnabahar, havuc ve maydanoz suyu.

* Yorgunluk:
Tek basina havuc ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle
birlikte sIkilmis meyve suyu.

* Grip:
Bir bardak kizilcik suyu ya da elma kizilcik, elma uzum ananas suyu.

* Iktidarsizlik:
Lahana, brokoli, kivircik yaprakli lahana suyu.

* Sigara dumani:
Kereviz ya da cilek suyu.

* Ezilme, curume:
Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarini ve kilcal damarlari
guclendirir. Ezik ve curukler daha cabuk iyilesir.

* Kabizlik:
Patates havuc elma maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En cok ise yarayan
meyve suyu ise elma armuttur.

Agriyan kemikler:
Havuc, lahana ve maydanoz karisiminin suyu.

* Mide asidi:
Havuc salatalik pancar suyu ya da havuc lahana kereviz suyu mideyi
yatistirmaya yardim eder.

* Hemoroid:
Icinde ozellikle patates bulunan icecekler oneriliyor. Patates havuc elma
maydanoz suyu ya da patates elma armut suyu.

* Bogaz agrilari:
Turp limon.

* Mide ulseri:
Lahana ya da patates suyu.

* Bas agrisi:
Elmayla birlikte karistirilan kereviz suyu.

Tuketirken bunlara dikkat sebze ve meyvelerin insan hayatinda bir ilac
kadar onemli oldugunu soyledi. Sarac, gunde yarim kilo sebze ve meyve
tuketilmesi gerektigini vurulayarak, dikkat edilmesi gerekenleri soyle
siraladi: "Besin degerinin kaybolmamasi icin sebzeler az suyla, buharli
tencere veya toprak guvec kaplarinda zeytinyagiyla pisirilmelidir.

Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasina yol acar. Ayrica sebze
ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmamisi icin kalin dogramak gerekir.


Meyveler tok karnina degil, ac karnina ya da yemekten 2 - 3 saat sonra
tuketilmelidir.
Ozellikle rejimyapan arkadaslar buna cok dıkkat etmelidirler..
CUNKU MEYVENIN ICINDEKI SEKER ILE
YEMEKLERDE ALDIGIMIZ YAGLAR MIDEDE BIRLESTIGINDE
VUCUTTA YAG OLARAK DEPOLANIYORLAR!!!..

Mavi forum

Hiç yorum yok: