8 Haziran 2007 Cuma

Kolon kanserine karşı D vitamini

Her gün 25 mikrogram D vitamini, kolon kanseri riskini yarıya indiriyor.
ABD’de yapılan bir araştırma D vitaminin bağırsak kanserine yakalanma riskini azalttığını kanıtladı. Araştırmaya göre, her gün 25 mikrogram D vitamini almak, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor.

ABD’de yapılan bir araştırma hergün belirli bir miktarda alınan D vitaminin bağırsak kanserine yakalanma riskini yarı yarıya azalttığını ortaya koydu.

Kaliforniya Üniversitesi bünyesindeki Moores Kanser Araştırma Merkezi’nde yapılan araştırmada, her gün 25 mikrogram D vitamini almanın bu kansere yakalanma riskini yüzde 50 oranında azalttığı belirlendi.

Profesör Edward Gorham, D vitaminin bağırsak kanserini önlemede olumlu etkileri olduğunun bilindiğini ancak ideal miktarın şimdiye kadar belirlenemediğini belirtti. Gorham araştırmayla ne kadar D vitamini alınması gerektiğinin ortaya konulduğunu kaydetti.

Yağda eriyen vitaminlerden olan D vitamini, ince bağırsaklardan kalsiyum ve fosforun emilimini düzenleyerek kemik büyümesi, sertleşmesi ve tamiri üzerinde etkili oluyor. D vitamini bebekler ve çocuklarda kemik ve dişlerin normal gelişme ve büyümesini sağlıyor ve raşitizmi önlüyor.

İnsan derisinde güneş ışığı ile temas sonucu ortaya çıkan D vitamini daha çok balık yağında ve yumurta sarısında bulunuyor. Yüksek miktarlarda alınması ise zehirlenmelere neden olabiliyor.


Mavi forum

Hiç yorum yok: