8 Haziran 2007 Cuma

Cep melodisi stres yapıyor

Cep telefonlarının strese neden olduğunu ortaya koyan bilimadamları yavaş ve düşük sesli melodi seçilerek stresin azaltılabileceğini açıkladı.

Melodi seçerken yavaş ve kısık sesli olanları tercih edin. Yüksek sesli melodiler strese girmenize ve asabi olmanıza yol açıyor.
Cep telefonları sadece yaydığı radyasyon ile değil aynı zamanda bir anda çalmaları sonucunda da strese neden olarak, sağlığı olumsuz etkiliyor. İngiltere'de yapılan araştırmalarda, cep telefonu için değişik melodiler seçen kişiler incelendi. Bunun sonucunda, telefon sesini en yükseğe ayarlayan ya da 'samba' gibi çok hızlı melodi seçenlerin daha çok stres yaşadığı ortaya çıktı. Uzmanlara göre; cep telefonunun bir anda yüksek sesle çalması bilinçaltında 'tehlikeli ve acil durum' olduğu hissini uyandırıyor. 'Love Story' gibi melodiler ise, bu olumsuz etkiyi yapmıyor. Bu nedenle uzmanlar, telefon melodisi seçerken şu noktalara dikkat edilmesinin altını çiziyor:

* Telefonunuzun zil sesini, en yüksek seviyede değil git gide artan özellikte bulundurun.

* Melodinin 'polifonik sesli' olmasını tercih edin.

* Cep telefonunuzu, özellikle de titreşimi açık bir halde iken kalbinizin üzerine gelecek şekilde taşımayın.

* Cep telefonu melodisi seçerken sizin için bir anlamı ve anısı olan şarkıları kullanmayın.

* Telefonunuzun özelliği elverirse, melodi sesini aile, arkadaş ve iş gibi gruplarına göre ayrı çalacak şekilde ayarlayın.

* Eğer telefonunuza bir şarkı indireceksiniz, şarkıyı söyleyenin erkek olmasına dikkat edin. Çünkü, kadın sesinin insanları strese sokma özelliği bulunduğu bilimsel olarak kanıtlandı


Mavi forum

Hiç yorum yok: