8 Haziran 2007 Cuma

Dudak kanserine karşı dikkatli olunmalı



Elazığ'da dudak kanseri olan 12 yaşındaki Deniz Aydemir, Elazığ Fırat Tıp Merkezi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda yapılan ameliyattan sonra sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alpagan Yıldırım, dudak kanserine yakalanan hastaların psikolojik olarak daha fazla yıprandığını söyledi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alpagan Yıldırım, damar dokusunda meydana gelen iyi huylu tümörlerin sürekli olarak yoğun kanamalara sebep olduğunu ifade ederek, bu sebeple bu tür ameliyatların çok riskli olduğuna dikkat çekti.

Yoğun kanamalar sebebiyle hastaların hayatlarını kaybetme ihtimallerinin yüksek olduğunu söyleyen Yıldırım, Deniz Aydemir isimli hastayı da riskli bir ameliyata aldıklarını kaydetti.

Deniz Aydemir'in ameliyat sonrası en geç 1 ay içerisinde sağlığına kavuşmasını beklediklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, "Yaklaşık 2 yıl önce dudağındaki şişlik ve yoğun kanama şikayetleriyle merkezimize gelen Deniz Aydemir'e, tetkikler sonucunda hemanjiom, yani damar dokusunda oluşan iyi huylu tümör teşhisini koyduk. Gerçekleştirdiğimiz ameliyat neticesinde Deniz'in dudağındaki şişliğin inmesini beklerken, dudak her geçen gün büyümeye devam etti. O aralar yaşı küçük olduğu için bir süre ameliyat için bekledik. Geçtiğimiz günlerde dudağındaki yoğun kanama, şişlik, yemek yiyememe, konuşamama gibi problemlerinin artması üzerine Deniz'e riskli bir ameliyat daha gerçekleştirdik. Bu ameliyat neticesinde Deniz'in üst dudağında sonradan oluşan bütün damarları aldık. Geçen gün geçirdiği çok riskli bir ameliyatın ardından, Deniz'in en geç 1 ay içerisinde sağlığına kavuşmasını bekliyoruz. Deniz'in sağlık durumu şu an çok iyi" dedi.

Damar dokusunda oluşan iyi huylu tümörler, oluştuğu bölgede kırmızı renk ya da şişlikler meydana geldiği için çevrelerindeki insanlar tarafından dışlanan ya da olumsuz bakışlarla karşılaşan hastaların psikolojik olarak yıprandıklarına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Alpagan Yıldırım, insanların bu tür bir şikayetle karşılaştıklarında mutlaka bir hekime başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi


Mavi forum

Hiç yorum yok: