30 Mayıs 2007 Çarşamba

Yatak enfeksiyonu kuş gribinden beter

Yatak enfeksiyonu kuş gribinden beter



Alman Potema firmasının Türkiye distribütörlüğünü alan İsmail Amasyalı, 5 milyon doları bulan yatırımla kurduğu En-Ev şirketiyle yatakları yerinde temizleyecek. Amasyalı, yatak enfeksiyonlarının, insan sağlığı açısından kuş gribinden bile tehlikeli olduğunu savunuyor. Eski milletvekili İsmail Amasyalı tarafından kurulan En-Ev şirketi, Alman Potema Yatak Temizleme Sistemleri’nin Türkiye ve KKTC distribütörlüğünü aldı.

İstanbul’daki ev ve kurumların yataklarını kendisi temizleyecek, Türkiye genelinde ise bayilik verecek şirket, bina, ekipman ve araç filosuyla birlikte toplam 5 milyon dolarlık yatırım yaptı.

YATAKTAKİ TEHLİKE:

Yatak temizleme işine, Türkiye’de 10 milyona yakın alerji hastasının olması ve hastanelerde enfeksiyon nedeniyle insanların ölmesi sonucu girdiğini belirten Potema Türkiye En-Ev Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Amasyalı, ‘Ben yılların sanayicisiyim ve aynı zamanda siyaset hayatında da bulundum. Bu yüzden işim hep insanla. Takip ettiğim kadarıyla pekçok insanımızı yataklardaki canlı organizmalardan kapılan enfeksiyonlar yüzünden kaybettik. Ben de yataklardaki hijyensiz ortama dikkat çekmek istedim’ dedi.

AKTUNA SÖYLEMİŞ:

Son dönemde Türkiye ve dünyanın kuş gribiyle çalkalandığını, buna karşılık Türkiye’de şu ana kadar bu hastalıktan kimsenin ölmediğini hatırlatan Amasyalı, enfeksiyonların ise her gün onlarca insanın ölümüne yol açtığını ifade etti. Özellikle insanın ömrünün üçte birini geçirdiği yataktaki enfeksiyonların kuş gribinden bile tehlikeli olduğunu vurgulayan Amasyalı, ‘Eski Sağlık Bakanımız Yıldırım Aktuna bana, ‘Türkiye’de insanlar hijyenik ortamlarda yaşamıyor. Bunun en önemli yeri de yatak. Çünkü insan bütün yorgunluğunu yatakta dinlenerek geçiriyor. Ben bunu tespit ettim. Ancak yatakları temizleyecek teknolojiyi bulamadım’ demişti’ ifadesini kullandı.

MİTE’LAR HER YATAKTA:

Tüm yataklarda insanları ölüme kadar götüren toz akarlarının yaşadığını belirten Amasyalı, bu canlı organizmaların nemi, karanlığı ve ısıyı çok sevdiklerini, bunlara karşı en etkili sistemi Alman Potema firmasının geliştirdiğini söyledi. Amasyalı, bu nedenle Potema’dan distribütörlük aldıklarını, zorlu görüşmelerin ardından Türkiye’nin bu sistemin haklarını alan 13’üncü ülke olduğunu dile getirdi.

10 EURO’DAN 120 YTL’YE:

Yatak temizleme hizmetini evlere 120 milyon lira karşılığında vereceğini açıklayan Amasyalı, paket programa bir çift bir de tek kişilik yatağın dahil olduğunu, her ek yatak içinse 20 milyon liralık ücret alınacağını kaydetti. Amasyalı, otel, hastane, yurt gibi kurumlar içinse yatak sayısına bağlı olarak 10 Euro’ya kadar düşen fiyatlarda hizmet vereceklerini de söyledi.

6 AYDA 500 ARACA ULAŞACAK:

Temizleyecekleri yatak sayısı konusunda kendilerine bir hedef koymadıklarını anlatan Amasyalı, buna karşın bayilik ağının oluşturulmasıyla birlikte Türkiye genelinde 6 ayda 500 araçlık filoya ulaşmayı amaçladıklarına işaret etti.

Ev tozu akarı nedir

EV tozu akarları (mite) sekiz bacaklı, kör ve üçte bir milimetre büyüklüğünde, yumurtlayarak çoğalıyor ve üç haftada erişkin hale geliyor. Ortalama ömürleri üç-dört ay. Yaşamak için nemli, sıcak ve ışıksız ortamları seviyor. Bir yatakta 1 milyona yakın alerji oluşturan dışkı üretiyor. Bunlar ağız ve gözlerden cilde yerleşiyor.

Potema nasıl temizliyor

POTEMA’nın geliştirdiği teknoloji, hem yataklardaki gözle görülmeyen mikro organizmaları hem de bunların atıklarını temizliyor. Ultraviyole ışınları kullanan sistem, yataktaki bakteri, virüs ve akarları öldürerek, küf zerrecikleri, toz ve akar dışkılarını da yüksek frekanslı titreşimleri sayesinde çözüyor. Özel geliştirilmiş vakum sistemi bu atıkları emiyor. Sprey ise yeniden oluşumu engelleyici içeriğiyle yatağın hijyenini koruyor.

Mavi forum

Hiç yorum yok: