30 Mayıs 2007 Çarşamba

Ramazan sonrası tansiyona dikkat

Ramazan sonrası tansiyona dikkat

Beslenme uzmanları, Ramazan'ın ardından yağ oranı ve kalorisi yüksek gıdaların fazla tüketilmesinin, mide ve bağırsak sistemi rahatsızlıklarına ve tansiyon yükselmesine yol açabileceği konusunda uyardı. Memorial Hastanesi beslenme ve diyet uzmanı Seçil Kenar, günlük öğün sayısının bir anda ikinin üzerine çıkmasının, metabolizmanın 1 ay boyunca alıştığı düzeni bozduğunu söyledi. Sağlığı korumak için, öğün düzeni 3 ana, 3 ara olacak şekilde ayarlanıp ara öğünlerde meyve, süt, yoğurt gibi besinlerin tüketilmeli. Öğle ve akşam yemekleri de küçük porsiyonlarda, yağ miktarları düşük, kan şekerini hızla yükseltmeyecek besinlerden oluşması gerekiyor. Çay ve kahve yerine yeşil çay, rezene, adaçayı, ıhlamur, ayran, komposto gibi içecekler tercih edilmeli.

Mavi forum

Hiç yorum yok: