30 Mayıs 2007 Çarşamba

Kışa özel beslenin

Kışa özel beslenin

Mercimek, nohut gibi kurubaklagillere ağırlık verin, C vitamininden zengin beslenin, bol su içmeyi unutmayın...

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz probiyotik ürünler, bağışıklık sisteminin uyarılması, bağırsakların enfeksiyonlara karşı korunması ve hastalıkların önlenmesinde etkilidir. Memorial Hastanesi Beslenme Diyet Bölümünden Dyt. Seçil Kenar ''Probiyotik içeren besinlerin (yoğurt v.b.) düzenli tüketilmesi vücut açısından yararlıdır''diyor.

BUNLARA DİKKAT!
Gün içerisinde tüketilen karbonhidrat, yağ, protein, mineral ve vitaminlerin dengeli ve yeterli tüketilmesi önemlidir.
Kızartmalar, kaymak, pasta, börek gibi hamur işleri, cips, krema, sakatat, salam, sucuk gibi yağ içeriği yüksek gıdaların tüketimi sınırlandırılmalı, ızgara, buğulama, haşlama gibi pişirme yöntemleri kullanılmalıdır.

KUŞBURNU ÇAYI İÇİNÇay ve kahve yerine C Vitamini içeren kuşburnu, ıhlamur, adaçayı gibi bitki çayları tüketilmelidir.
Vücuttan toksik maddelerin uzaklaştırılması için 2-2.5 litre su tüketilmelidir.
Haftada 3 gün düzenli egzersiz yapılmalıdır.
Her öğünde salata ve sebze tüketilmelidir.
C Vitamini yüksek miktarda içeren turunçgiller, yeşil biber, karnabahar, ıspanak, roka, tere gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler ve meyveler düzenli tüketilmelidir.
Haftada 2-3 kez düzenli balık tüketilmelidir.
Yumurta,süt, yoğurt, peynir, et grubu gibi yüksek protein içeren gıdaların düzenli tüketimine özen gösterilmelidir.
Haftada 2 kez mercimek, barbunya, nohut gibi kurubaklagiller tüketilmelidir

Mavi forum

Hiç yorum yok: