30 Mayıs 2007 Çarşamba

AIDS'i yenen Türk

Avustralya'da yaşayan Türk doktor Derya Unutmaz, kurbağaların terinden elde ettiği ilaçla AIDS'e neden olan HIV virüsünü yok etti. Dünya Türk doktorun mucize buluşunu konuşuyor.

AIDS'e Türk tokadı

Avustralya'da yaşayan Türk doktor, kurbağanın terinden ilaç yaparak AIDS virüsünü yok etmeyi başardı. Müthiş buluşla, çağın vebası tarihe karışacak!.

Türk doktorlar, adlarını tıp tarihine altın harflerle yazdırmaya devam ediyor. Doç. Dr. Derya Unutmaz da, bu müthiş Türkler'den biri.

Mikrobiyoloji konusunda çalışmalarını yürüten Avustralya'nın Vanderbilt Üniversitesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Derya Unutmaz, aynı üniversitede görevli 2 bilimadamıyla birlikte kurbağalar üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırdı. Türk doktorun araştırmasında, kurbağaların terlemeleri sırasında çok özel antibakteriyel peptidlerin (protein benzeri küçük moleküller) de salgılandığı ortaya çıktı. Bu terin içindeki kimyasal maddelerin AIDS hastalığına sebep olan HIV virüsünü yok edecek kadar güçlü olduğu belirlendi.

TAMAMEN YOK EDİYOR
Avustralya gazeteleri olayı, "HIV'e karşı savaşta çok güçlü yeni bir silah" diye manşetten verdi. Bu buluş, maymunlarda da denendikten sonra özellikle vajinada kullanılacak HIV öldürücü kremlerin yapılması planlanıyor. Her yıl dünyada 4 milyon kişinin HIV virüsüyle karşı karşıya geldiğini belirten Unutmaz, "Kurbağa teriyle yapılan deneylerde yüzde 99 oranında başarı elde ettik" diyerek müjdeli haberi verdi.


Mavi forum

Hiç yorum yok: