30 Mayıs 2007 Çarşamba

Düşük kolesterollü besinler

YENMEMESİ GEREKENLER
Düşük kolesterollü diyet yaparken kesinlikle yenmemesi gereken besinler:
Tereyağı, margarin, kaymak, kuyruk yağı, iç yağı
Kızartılmış, kavrulmuş besinler
Yağlı et, sakatat, sucuk, salam, sosis, pastırma
Yağlı peynirler
Alkollü içecekler
Çikolata, bisküvi, cips, şekerlemeler


KOLESTEROLÜNÜZÜ KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN
Kepekli gidalar tüketin.
Az yağli süt, yoğurt ve peynirleri tercih edin.
Posa içeriği yüksek olan sebzeler, meyveler, kurubaklagilleri hergün tüketin.
Düzenli fiziksel aktivite yapın.


Ev dışında beslenildiğinde de düşük kolesterollü ve az yağlı seçimler yapılabilir:
Bir porsiyonu geçmemek kaydıyla ızgara tavuk, balık veya hindi eti, zeytinyağlı dolma, sarma ve sebze yemekleri ile kurubaklagil yemekleri, sebzeli hazırlanmış ve katı yağ eklenmemiş hamur işleri (sebzeli makarna, sebzeli börek gibi), krema ve tereyeğı eklenmemiş çorbalar, aşure, kabak talısı, ayva tatlısı veya sütlü tatlılar. Meze olarak mayonez eklenmemiş yoğurtlu sebze salataları, kısır, mercimekli köfte, patlıcan salatası, humus tüketilebilir.
Çerezlerden leblebi tercih edilebilir

Hiç yorum yok: