30 Mayıs 2007 Çarşamba

Aromaterapİ

Aromaterapi, bitkisel yağların tedavi amaçlı olarak kullanıldığı yönteme verilen ad. Binlerce yıllık geçmişi olan aromaterapinin ilk olarak Mısırlılar tarafından mumya yapımında kullanıldığı biliniyor.

Organizmada dengeyi amaçlayan aromaterapi, vücut ve zihni uyarmak yoluyla kendi kendini desteklemesi ve iyileştirmesi esesına dayanıyor. Bu yönteme göre; her hastanın kendine özgü bir hastalık seyri ve kişiye özel bir aromaterapik uygulaması bulunuyor. Konunun uzmanı biri tarafından uygulandığında destekleyici tedavi şekli olan aromaterapi, bazı bitki türlerinin yağlarının oldukça zehirli olduğu gerçeği göz önüne alındığında, bilinçsizce yapılması istenmeyen sonuçlara yol açabilecek bir yöntem.

Aromaterapik yağların kalp çarpıntısına yol açabileceği, tansiyonu yükseltip azaltabileceği, düşüklere sebebiyet verebileceği düşünüldüğünde, bir uzman denetiminde uygulanmasının önemi ortaya çıkıyor.


NASIL UYGULANIR?
Aromaterapi, uygulamayı yapacak uzmanın sıkıntılarınızın tespit edilmesi ve size gereken terapinin en etkin şekilde verilmesi amacına yönelik sorularıyla başlar. Kullanılacak bitkisel öz yağlar da yapılan bu konsültasyon sonucunda belirlenir. Her btikisel öz yağın belirli özel bir işlevi vardır. Kimi öz yağlar rahatlatırken, kimileri de toksin atmak suretiyle kişiyi canlandırır. Aromaterapi, masajın rahatlatıcı etkisi ile öz yağların iyileştirici özelliklerini birleştirir. Bitkisel öz yağlar, yüzü ve saçı da içeren tüm vücuda değişik masaj teknikleriyle uygulanır.

Mavi forum

Hiç yorum yok: