30 Mayıs 2007 Çarşamba

Beden susuz kalırsa baş ağrıyor

Beden susuz kalırsa baş ağrıyor

Başınız mı ağrıyor, belki de susuz kaldığınız içindir. Bedenin susuz kalmasından beyin de etkileniyor. En azından Londra Migren Kliniği kurucularından nörolog Joseph N.Blau böyle diyor.

İngiliz nörolog bir de ölçü geliştirmiş: Su içildikten yarım saat veya en geç üç saat sonra belirtiler kaybolursa, baş ağrısının nedeni susuzluk.

Nöroloğun yaptığı araştırmaya katılanların üçte ikisinde, yarım litre su içtikten yarım saat sonra baş ağrıları kaybolmuş. Kimisinde ise baş ağrısı üç saat sonra kaybolmuş. İlginç olan, suyun migrene de iyi geldiğinin saptanması. Araştırmacı, migren hastası 95 kişiden 34'ünde su içmenin etkili olduğunu saptadı.

Susuzluk tüm bedeni etkiliyor. Peki bedenin susuz kaldığının belirtileri neler? İdrar miktarında azalma, ağız kuruluğu. Peki bu baş ağrısını nasıl tetikliyor? Susuzluk sinir hücrelerinin yetersiz çalışmasına dolayısıyla da baş ağrısı ve migrene yol açabiliyor. Tavsiye: Başınız mı ağrıyor? Öyleyse öncelikle su için.. belki de tamamen susuzluktandır. Ne zamanki istenilen zamanda fayda etmez, o zaman doktora lütfen.

Hiç yorum yok: