3 Nisan 2007 Salı

Gribi hafife almayin!!!!!!!!!!!!!!

Grip asisi donemi geldi. Arastirmalar, asinin basarisinin yuzde 89 oraninda oldugunu soylese de, yatarak gecirme riskini oldukca azaltiyor.


Grip, basit bir hastalik gibi gorunse de risk grubundaki kisiler icin olumcul olabilir...
Ani olarak baslayan yuksek atesle seyreden, asiri halsizlik, kas ve bas agrisi ile kendini gosteren grip, vucudun bagisiklik siteminin zayiflamasi nedeniyle zaturreeye cevirebiliyor.
Gribin ozellikle cocuk, yasli ve diyabet, astim, kalp ve kanser hastalari icin riskli olabilecegi yonunden uyaran uzmanlar, risk grubundaki kisiler icin hastaligin olumcul olabilecegine dikkat cekiyor.
Gribe neden olan influenza virusunu antibiyotiklerin etkilemedigine dikkat ceken uzmanlar, antibiyotik kullaniminin hastaligin suresini kisaltmayacaginin da altini ciziyor.
Yapilan arastirmalar sonucunda grip asisinin yuzde 89 etkili oldugunu belirten uzmanlara gore asi olduktan sonra dahi gribe yakalanan bir hasta, hastaligi asi olmamis bir hastadan cok daha hafif geciriyor. Bu nedenle hastaneye yatis riski de onlenmis oluyor. Grip asisinin yan etkisinin bulunmadigini vurgulayan uzmanlar, yasanabilecek yan etkinin en fazla asi yapilan yerde hafif kizariklik ya da agri ile hafif ates ve halsizlik seklinde ortaya ciktigini belirtiyor.
Grip asisi yalniz Ekim ve Kasim ayinda degil Aralik, Ocak hatta Subat aylarinda da olundugu taktirde koruma sagliyor. Ancak her yil dolasan grip virusu suslari degistiginden asilarin iceriginin de degistigini soylen uzmanlar, bu nedenle her yil asilanmak gerektigini ifade ediyor.
Uzmanlar, asilarin iceriginde salgin yapma olasiligi en yuksek olan virusler bulundugunu bildiriyor.

Hiç yorum yok: