25 Mayıs 2007 Cuma

Kahveniz 3 fincanı geçmemeli

Kahveniz 3 fincanı geçmemeli

Sabah keyfinizi tamamlamak ve güne daha dinç başlamak için mis gibi kokan bir fincan kahvenizi önüne alıp bilgisayar başına geçti iseniz, bu önerimize kulak verin. Ve kahve keyfinizi günde 1-3 fincan ile sınırlayın.


Çünkü dozunda içinde kahvenin yararları var ama fazla tüketilen kahve vücuda zarar veriyor. Kahve, kalbe ve damarlara iyi gelen tanen ve anti-oksidanlar içeriyor.

Bunun yanısıra, başağrılarını geçirmede iyi bir yöntem ve karaciğere de faydası var; sirozun engellemesine yardımcı oluyor. Üstelik, astım hastalarına da tavsiye ediliyor.

Dozunda içilen kahve depresyona iyi gelir, safra ve böbrek taşı oluşumu riskini aza indirir. Çaya gelince o da kahve gibi böbrek ve safra taşı oluşumunu engeller, mide kanserini önler.

Ancak fazla içildiğinde demir eksikliğine yol açar. Bu yüzden aşırıya kaçmamak da fayda vardır. Kafeinin fazla alındığında çarpıntı, yüksek tansiyon, uykusuzluk gibi sorunlara yol açtığı bilinen bir gerçek.

Fazla içilen kahve de sinir sistemini olumsuz etkiliyor, kalp çarpıntısı ve ellerde titremeye yol açabiliyor.

Hamile kadınlara, kalp ve mide ülseri hastalarına genellikle, kahveden uzak durmalarını tavsiye etmek yerinde bir karar.

Doktorlari, hiçkimsenin günde 3 ila 4 fincanı aşmamasını istiyor. Bununla birlikte, anne babalara, "Çocuklar için güne başlamanın en güzel yolu, bir bardak sütlü kahveden geçer" önerinde bulunan doıktorlar da var.

Hiç yorum yok: