25 Mayıs 2007 Cuma

Iştahla Baş Etmenin 5 Kolay Yolu

1-Daha uzun süre çiğneyin: Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımak anlamına gelir. Böylece doyduğunuzu anlamızla, yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalır.

2-Güç harcayaarak egzersiz: Egzersizleriniz zorlaştıkça vücut ısınız artıyor ve daha fazla kalori yakmaya başlıyorsunuz. Bu durumda egzersizi takip eden bir kaç saat boyunca iştahınız bastırılıyor. Normal öğün saatinden bir kaç saat önce egzersiz yapmaya başlamak en mantıklısı. Çünkü yemek saati geldiğinde spor yapmanın verdiği etkiyle, iştahınız kapanacaktır. Ama asla öğün atlama hatasına düşmeyin. Hem vücudunuz güçsüz düşer, hem de bir süre sonra aşırı yeme isteği duyarsınız.

3-Tat alma duyunuzu tatmin edin: Yapılan araştırmalara göre değişik tatlarla bu duyuyu tatmin etmek, daha az yiyerek doymanızı sağlıyor. Sürekli aynı yemeği yemek, özellikle de tadı hoşunuza gitmiyorsa, bir süre sonra tat alma mekanizmanızın kendini iptal etmesine sebep olur. Kişi kendisini sanki hiç yemek yememiş gibi hissedebilir.

4-Atıştırma krizlerini engelleyin: Gün içinde sık ve az öğünler yemek, iştahınızın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu. Ama yine de atıştırmak için bir şeyler arıyorsanız, sağlıklı karbonhidratlara yönelin. Çünkü, bu besin türü sindirim sisteminde daha uzun süre kalıyor ve vücuttaki şeker düzeyini yavaşça yükselterek, uzun süre tokluk hissi veriyor.

5-Daha fazla su için: Vücut, susuz kaldığında çoğu zaman açlık hissine benzeyen sinyaller gönderir. Bu yüzden bol su içmek iştahı bastırmanın en etkin yoludur.

Hiç yorum yok: