25 Mayıs 2007 Cuma

Cep telefonları çocukları olumsuz etkiliyor

Günlük yaşantımızın vazgeçilmezleri arasında olan cep telefonlarının yaydığı Radyofrekans (RF) dalgalarının özellikle çocuklara daha çok zarar verdiğini belirtti

Kayseri Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanlarından Dr. Esef Karakuş, cep telefonlarının yaydığı RF dalgasına fazla maruz kalan kişilerde çeşitli sinirsel bozuklukların meydana geldiğini söyledi. Dr. Karakuş, gelişme çağındaki, özellikle sinir sistemi gelişimi henüz tamamlanmamış olan çocuklarda, lösemi ve lenfoma vakalarına rastlanmaması için, bu tür çocukların cep telefonlarının yaydığı RF dalgalarından uzak tutulması gerektiğini kaydetti. RF'ye maruz kalanların genelde sinir sistemi ile ilgili şikayetleri olduğunu, bu dalgaların çocuklarda ise daha fazla etki yaptığını kaydeden Dr. Esef Karakuş, RF dalgalarının zararlarını en aza indirmek için alınabilecek önlemleri ise şöyle özetledi:
"Zorunlu durumlar dışında cep telefonu
kullanılmamalıdır. Cep telefonlarıyla konuşurken kulaklık takılması RF dalgasının zararlarını azaltabilir. Cep telefonu ile yapılan görüşmenin mümkün olan en kısa sürede tamamlanması, cep telefonlarının, cep telefonu baz istasyonundan uzak olduğu durumlarda kullanılmaması gerekir. Çünkü baz istasyonundan uzak olan cep telefonu daha fazla RF dalgası yayar. Yüksek, güçlü radyo ve TV vericilerinin yakınında ikamet edilmemesi de gerekir."

Hiç yorum yok: