2 Mayıs 2007 Çarşamba

Diyet trend oldu, diyetisyenler star..........





Turkiye’de sismanlik bir dert, diyet ise onemli bir sektor haline geldi. Diyetisyenler de pop yildizlari kadar unlu oldu.
Iste diyet sektoru ve uzmanlarinin onlenemez yukselisi...


Diyet sektoru hizla buyuyor. Dusuk kalorili urunler cok satarken, diyetisyenlerin bekleme odalari her gecen gun dolup tasiyor. Zayiflattiklari unluler kadar populer olan diyetisyenler, Turkiye’nin gelecegini parlak gormediklerini soyleyerek, “obezite artiyor” diyor.


Dolayisiyla diyet sektoru gelecegi en parlak sektorlerden biri kabul ediliyor. Light urunler buyuk bir hizla tuketilirken, diyetisyenler de pop yildizlari kadar ilgi goruyor. DR. MUZAFFER KUSHAN‘dan TAYLAN KUMELI‘ye pek cok diyetisyen ve doktor buyuk itibar goruyor. Zira hepsi kendilerine basvuran unlu hastalari kadar unluler.

HEPSI ‘SIFIR BEDEN’E KARSI

Ote yandan rekabetin kiran kirana oldugu metropol hayatinda genc kizlar sifir beden olabilmek icin cirpinirken, gelecegin gencleri cocuklar obeziteyle mucadele ediyor. Beslenme uzmanlari Turkiye’nin kilo acisindan gelecegini pek parlak gormuyor.

Diyet pazari istah kabartiyor

Hemen hepsinin ortak gorusu cok degil birkac yil sonra “obezitenin artacagi” yonunde.
Aile hekimi ve ayurveda uzmani
DR. ENDER SARAC, diyet sektorunun cig gibi buyuyecegini, cunku reklam, medya ve gida endustrisinin insani bozmaya yonelik calistigini soyluyor.

Artik cocuklar da gidiyor

Bagimlilik yapan bol kalorili yiyeceklerin uretiminin artmasi, bunun yani sira reklam ve medyanin gundeminden ‘zayiflik ve guzellik’ kavramlarinin dusmemesini ‘sondurulmesi gereken bir yangina’ benzeten Sarac, “Bir yandan atese benzin dokulurken bir yandan da su dokuluyor, obezitenin artmasi kacinilmaz” diyor.

5 YIL SONRA YEMEGIN YERINI TABLET ALACAK

Bir donem obez kampinda yasayarak kilo problemleri olan insanlarla empati kurmayi ogrendigini belirten diyetisyen SELAHATTIN DONMEZ ise gelecekte beslenmeye bagli olarak hastaliklarin artacagini ifade ediyor. Donmez bes yil sonra bilim kurgu filmlerinde oldugu gibi tabletlerle beslenecegimizi iddia ediyor. Genc diyetisyenlerden BANU KAZANC ise obezite kadar asiri zayifligin da sorun teskil ettigini belirtiyor. Kazanc, “Sifir bedene inmek isteyen kadinlari hasta olarak kabul etmiyorum cunku sifir beden sagliksiz bir bedendir ve kisiyi vucutta kas erimesine kadar goturur” diyor.



Hiç yorum yok: