2 Mayıs 2007 Çarşamba

BACAKLARINIZI INCELTEBILIRSINIZ

Kilolar genelde karin ve basen gibi bolgelerde biriktiginde bunu normal karsiliyoruz. Ama nedense konu kalin bacaklar olunca, durum biraz degisiyor. Genellikle kalin bacaklari, vucudumuzun diger herhangi bir bolgesi gibi, yag birikmis baska bir bolge gibi algilamak yerine, vucut seklimizin bir uzantisi olarak goruyoruz. Tabii bunun sonucunda da, ortaya dogrulugu olmayan pek cok uydurma bilgi cikiyor.Iste kalin bacaklarla ilgili gercekler:Doga, kadinlari, yag dogal olarak basen ve bacaklarda (ozellikle ust bacaklar) birikecek sekilde programlamistir.
Ama bu ancak menopoza kadar devam eder. Menopozdan sonra, kadinlar da, tipki erkekler gibi, karin bolgesinde yag biriktirmeye baslarlar.
Kadinlarin hangi bolgelerinden kilo almaya egilimli olduklarini belirleyen etmenler arasinda genler de vardir.
Eger ailenizin kadinlarinin kilolu kisimlari genellikle popolariysa, siz de poponuzdan kilo almaya meyilli olacaksiniz. Tipki bunun gibi, kemik yapinizi ve vucut catinizi da genlerle almaniz cok mumkun.
Bunlara ragmen, vucudunuzdaki yag orani genle ya da herhangi baska bir yolla gecmez.
Vucudunuzdaki fazla ve kilolarin tek sorumlusu sizsiniz. Bu fazlaliklara bacaklarinizdaki yaglar da dahil.
Kimse ozel bir diyet uygulayarak bacaklarini inceltemez.
Eger bacaklarinizin incelmesini istiyorsaniz, o zaman bir diyet programi uygulamaniz gerekiyor. Yani sadece bu bolgeleri inceltecek Basen ve Bacak Diyeti diye bir diyet bulunmuyor. Bu ise yaradigi soylenen bazi diyetler de fantaziden oteye gitmiyor.
Kimse ozel egzersizler yaparak bacaklarinin incelmesini saglayamaz.
Sunu unutmayin. Ne yag kasa, ne de kas yaga donusur. Egzersiz kas kutlenizi artirir ama yagi yok etmez.
Kimse hayat boyu kalin bacaklarla yasamaya mahkum degildir.
Dogru bir beslenme programi uyguladiginiz takdirde, bacaklariniz incelecektir. Siz hic kitlik ceken insanlar arasinda kalin bacakli birini gordunuz mu?
Peki bacaklarimin incelmesini nasil saglarim?
Bunu yapmanin en hizli ve etkili yolu, yuksek miktarda karbonhidrat ve az miktarda yag iceren bir diyet uygulamaktir.
Gunluk aldiginiz yag miktarini gunde 30 grama dusurun.
Bu 30 gramin en fazla 10 grami doymus yag olsun.
Yemeden once etlerde bulunan yagi iyice ayiklayin.
Bol meyve ve sebze yiyin.
Esmer ekmek, makarna, pilav, fasulye ve tahil gibi karmasik karbonhidratlari tercih edin.
Egzersiz sagliklidir. Ama abartili yapmaniz, istediginizin tam tersi bir etki yaratacaktir.
Kalin bacaklardan muzdarip pek cok kadin, solugu spor salonlarinda alarak, bu problemlerini egzersizle cozme yoluna giderler. Ancak bu cogu zaman, bacaklari inceltmek yerine kalinllastirir. Bu nedenle egzersizi abartmadan ama duzenli olarak yaparak, yeme aliskanliklarinizi degistirmeye konsantre olun.
Unutmayin: Bacaklarinizi inceltebilirsiniz.
Az yagli bir diyet programi, vucudunuzdaki fazla yagi zaman icerisinde, kademeli olarak azaltacaktir. Buna bacaklariniz da dahildir. Tamamen dogal bir islemdir ama bir gecede olmasini beklemeyin. Hatta haftalardan ziyade, aylarinizi vermeye de hazir olun ama sonunca basaracaksiniz.

Hiç yorum yok: