6 Mayıs 2007 Pazar

DEGISIK IFADE ILE RUH SAGLIGI...

Mevsim gecisleri pek cok sorunu beraberinde getirir. Ozellikle sonbaharin puslu ve karanlik gunlerinde ruhsal sorunlar depresir. Bu sorunlarin bazilarini basit yontemlerle giderebileceginizi unutmayin. Her sey sizin isteginize ve gayretinize bagli.
Ozguven eksikligi
Aynadaki goruntunuzu begenmiyorsunuz. Yapmak zorunda oldugunuz bir suru is var, ama bunlarin ustesinden gelemeyeceginizi dusunuyorsunuz.
Cozum: Bugune kadar yaptiginiz ve size gurur veren isleri hatirlayin. Tamam ozguveninizi kaybetmek uzeresiniz, ama bunun tam aksinin oldugunu dusunun, hatta biraz da rol yapin. Ozguven sahibi kisileri taklit etmeyi deneyin.
Usengeclik
Yapmak zorunda oldugunuz bir suru is var, ama siz oturup gozlerinizi bosluga dikmissiniz. Icinizden hicbir sey yapmak gelmiyor.
Cozum: Bir turlu yapamadiginiz islerin listesini cikarin. Listedeki maddeleri bir bir yerine getirin. Listedeki uc madde tamamlaninca, calismaya ara verin, kendinizi odullendirin. Bundan sonra yeni bir hevesle ise sarilacaksiniz.
Panik
Belki stres altindasiniz. Belki bazi korku ve endiseleriniz var. Bu durumdayken bir tek soz bile panige kapilmaniza yeter.
Cozum: Panige kapildigimiz zaman dogru nefes alamayiz. Bu da panigin siddetini artirir. Agir agir nefes alin ve yediye kadar saydiktan sonra nefesinizi yine agir agir verin. Bu sizi rahatlatir.
Sucluluk duygusu
Arkadasinizin dogum gununu unuttunuz. Cocuklariniza zaman ayiramadiniz. Ya da belki bir toplantida ickiyi fazla kacirdiginiz icin zor durumda kaldiniz.
Cozum: Hepimiz zaman zaman sucluluk duygusuna kapiliriz. Fakat surekli olarak kendinizi suclu hissederseniz, cozum bekleyen sorunlariniz oldugu anlasilir. Gecmisinizle ilgili bir sorun bilincaltinda sizi rahatsiz ediyor olabilir. Sorunu kesfettikten sonra gidermesi kolay. Surekli gecmisi dusunmek, sucluluk duygusunu kamcilar. Gecmisi bir yana birakip gelecege bakin. Hayattan neler beklediginizi saptayin ve o hedeflere ulasmak icin mucadele edin.

Hiç yorum yok: