5 Ağustos 2009 Çarşamba

Rafet'in kilolarıyla başı dertte

Konser sonrası 'Mehtap Turu'na konuk olan Rafet El Roman ve ekibi körfez açıklarından İskenderun'un ışıldayan muhteşem manzarasına hayran kaldı.

HALİT SAPMAZ / İSKENDERUN / AHT

İskenderun'a bağlı Madenli Beldesinde konser verdikten sonra ( ileri, ahir, bilahare ) gece körfezde tekne turuna davet edilen Rafet El Roman, Yusuf Güney keyifli anlar yaşadı. Balıkçı Barınağından Yelken Kulübü arasında tur atılan tekneden sanatçı ile beraberindekiler İskenderun'un ışıl ışıl muhteşem manzarası karşısında adeta büyülendiler. İskenderun'a 2001 yılında geldiğini belirten Rafet El Roman, konser sonrası tekne sahibi Orhan Berak'ın davetini kırmadıklarını, bu vesileyle kentin çok güzel ve romantik manzarasına hayran kaldığını söyledi.

2001 yılında verdiği konser verdiğini ancak Madenli Beldesindeki konserle onu katladıklarını itiraf eden Rafet El Roman "Güzelliklerle ilgili. Sanatçı kadrosu, repertuarı daha genişti. Çok güzel bir konser oldu. Sonrasında çok güzel bir yemek yedik. Daha sonra arkadaşımız bizi teknesinde bizi misafir etti. Şimdi körfezin en güzel en romantik anlarından birini yaşıyoruz. Bu anları ben unutmayacağım. Umarım arkadaşlarımız da bizi unutmaz. Bir dahaki İskenderun gezimizde görüşmek ümidiyle esen kalın" dedi.

Rafet El Roman 2001 yılındaki İskenderun'u hatırlatarak o günleri şöyle anlattı: "2001 yılında hiç unutmuyorum o zaman turne otobüsümüz vardı. Yolların hiç bitmek bilmezdi. İskenderun'dan Arsuz'a, Antakya'ya veya başka bir yere Adana'ya Gaziantep'e ama şimdi bakıyorum yıllar sonra her şey, yollar güzel, havaalanı yapılması çok güzel" dedi.

Hatay havaalanına inişte hava şartlarının biraz rüzgarlı olduğunu, zorlu bir iniş yaptıklarını ancak duyduğuma göre teknolojisi en donanımlı Havaalanı olduğunu vurgulayan Rafet El Roman pilot ve birkaç kabin amiri de bunu söylemesi üzerine rahatladıklarını ifade etti.

FAZLA KİLOLAR KÜNEFEDEN UZAK TUTTU

Hatay'a geldiğinde meşhur künefeyi ve hiçbir tatlıyı yiyemediğini de anlatan Rafet El Roman "2001'de buraya geldiğimde kilom hatırladığım kadarıyla 72'ydi. Şimdi kilo ( kilogram ) 82 oldu, o yüzden künefeyi de diğer tatlıları da böyle yiyelim mi yemeyelim mi diye ( sanarak, diyerek, niteleyerek ) düşünüyoruz. Ama başka güzellikler oldu, çok güzel mezeler, Burbun yedik. Çok özlemiştik İskenderun Barbun'unu. Unutulmaz gün oldu, teşekkür ediyoruz bize yaşatanlara" diye ( niteleyerek, diyerek, sanarak ) konuştu.

Yusuf Güney de, Rafet El Roman'ın kendisinin bugünlere gelmesindeki payının tartışılmaz olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "İlk albümü çıktığı zaman ben Trabzon'dayım 11 yaşındaydım ve o an arayış içerisindeydim. Müslüm, Ferdi dinleye dinleye bir acayip olmuştuk. Albümlerini kaçırmadan alırdık. Şarkılarını ezberlerdim. Çok güzel tesadüf, çok güzel bir yazı yazıldı bizim için. Bu işi daha da ilerletip, profesyonel olarak Erevizyondan tutunda her yere adım atmak, güzel bir film de oynamak, onu da yapacağız inşallah"

Mavi Tur Tekne sahibi Orhan Berrak ise, İskenderun'un eksi olarak, denizi var olup yararlanılamadığını gördüğünü belirterek o anlamda yatırım yaptıklarını, inşallah hep beraber, halkın isteğiyle geliştireceklerini, tek ( hiç, vahit, birlik ) tekne yetmeyeceğini, daha da arttırmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Mehtap Turunda Rafet El Roman ile beraberindekiler şarkı söylediler, dans ettiler ve keyifli dakikalar yaşadı


Hiç yorum yok: