5 Ağustos 2009 Çarşamba

Günde 250 TL kazanıyorlar

Kapalı alanlarda sigara yasağına en fazla sevinen kesimlerden biri de sigaranın yasak ( memnu, memnuiyet, yok ) olduğunu duyuran afiş ve benzeri ( eş, aynısı, benzer ) elemanları satanlar oldu.

Gaziantep'te, kapalı alanlarda sigaranın yasaklanmasına en çok sevinenlerden biri de Oktay Ayçakmak adlı vatandaş oldu. Ayçakmak'ın, tanesini 1 TL'den verdiği 'Sigara İçmek Yasaktır' yazılı afişleri yok satmaya başladı.

Gaziantep'te av bayisi işleten Ayçakmak, Türkiye genelinde kahvehaneler, barlar, kafeler, restoranlar ve eğlence mekanları dahil, halkın ortak kullandığı tüm kapalı alanları kapsayan ( şamil, havi ) genişletilmiş sigara yasağının çıkmasının ardından ek iş olarak 'Sigara İçmek Yasaktır' yazılı afişleri satmaya başladığını belirtti.

1 TL karşılığında sattığı afişlere büyük ilgi olduğunu anlatan Ayçakmak, günde 250 tane afiş sattığını, geçen hafta içinde ise toplam ( mecmu, yekûn ) bin adet afiş sattığını belirtti. Özellikle kahvehane sahiplerinin çokça afiş satın aldığını ifade eden Ayçakmak, cezaların çok yüksek ve caydırıcı olmasının yasağın uygulanmasında çok etkili ( kuvvetli, ruhlu, hatırlı ) olduğunu ve afiş satışlarını da ( bile, dahi ) etkilediğini söyledi.

İHA

Hiç yorum yok: