5 Ağustos 2009 Çarşamba

Meteoroloji'den uyarı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağış bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, öğle saatlerinden sonra ( ahir, ileri, bilahare ) Akdeniz kıyı kesiminde güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, iç ve batı kesimlerde kuvvetli ( üstün, akva, donanımlı ) olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının Güney Ege ve Akdeniz bölgelerimizde Temmuz ayı ortalama değerlerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ( kapanık, bulutlanmış ) ve açık, zamanla kuzey ( şimal, yıldız ) ve doğusu parçalı bulutlu ( bulutlanmış, kapanık ) geçecek. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ( şimal, yıldız ) ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ( üstün, güçlü, kuvvetlice ) olarak esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusu parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, kıyı kesimleri çok bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa) ile Artvin çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Hiç yorum yok: