5 Ağustos 2009 Çarşamba

Balçiçek Pamir'in beklediği oldu

Balçiçek Pamir haklıymış. Tahmin ettiği gibi, çeteler işbaşına geçti ve pazartesi günü yazdığı 'işte budur' dedirten yazıdan sonra kendi gazetesi dışında kimse kalem ( yazar, çeşit, tür ) oynatmadı. Pamir'in 'Bütün Erkekler Toplanmış' başlıklı yazısı birçok açıdan medyanın çarpıklıklarına tam isabet tespitler yapıyordu oysa.

***
Hürriyet'te  yayınlanan 'yazı işleri sit-com'unun 'erkekliğini' eleştiriyor, başörtüsü konusunda iki yüzlü tavrı yerden yere vuruyordu.

***
Yazının tartışma yaratmaması hiç ilginç değil. Çünkü güçlüysen, hele bir ( yeksan, aynı, ancak ) de erkeksen kendine istediğin gibi bir dünya çizebiliyorsun. O dünyanın ideal kabul ( akseptans, onaylama, ikrar ) edilen değerlerle alakası olması gerekmiyor. Hatta o değerleri hatırlatanlara 'sıkıcı' damgası vurma ( sadme, isabet, zedelenmek ) gücü de buluyorsun kendinde. 'Hürriyet güçlü erkekler'inin yaptığı bu. Tabii onları 'estetize eden' 'güce taparlar'ın da.

***
Para onlarda, kalem onlarda, kadına ayrı, erkeğe ayrı ahlak standardı onlarda... Ee, bir gün onlardan olmayı hayal eden çetelerin desteği de ( bile, dahi ) onlarda... Hangi aklı yarım, gözünü deli cesareti bürümüş Pamir'e destek vermek için 'kral çıplak' diyebilir?

Nagehan ALÇI / AKŞAM

Hiç yorum yok: