31 Temmuz 2009 Cuma

Sürprizlerle dolu bir hikaye kitabı

srprizlerle-dolu-bir-hikaye-kitab.jpg

"Katakofti" farklı kişilerin ağzından anlatılan ve birbirini bütünleyen sekiz hikayeden oluşuyor.

Bir mahkumun esrarengiz bir şekilde ortadan kayboluşu, çevresinde gelişen olaylar, bir ( ancak, sadece, eş ) dizi ( paradigma, kol, saf ) bilmecenin okura takdimi şeklinde cereyan ediyor. Gökdemir İhsan son derece özenli üslubuyla birbirinden uzak dünyaları bu küçük kitapta yan yana getiriyor. İngiliz klasiklerinin, halk türkülerinin, kadim kıssaların, devrim marşlarının tatları bu "humour" yüklü mistik polisiyede buluşuyor.

Hikayeden bir tek unsuru çıkarınca olayların seyri ne derece değişir? Katakofti, bu kışırtıcı soruyu cevaplayan ilginç bir kitap.

Gökdemir İhsan, edebiyatı, "Hakikati araştırmanın münasip bir ( tek, birleşik, bir kez ) yolu" olarak kullanırken hikayeyi de ( bile, dahi ) okur ile kahraman arasında fırsat eşitliğine dayalı bir oyun olarak kurguamış.

Kaybolma, ipucu bırakma, iz ( delalet, kalıntı, yer ) sürme gibi konularda ilgiliyseniz ve serde bir nebze olsun dedektfilik varsa Katakofti size kârlı bir ( bir kez, ancak, benzer ) okuma vaat ediyor. Ressam Ahmet Gürlen'in desenleri hikayenin kapılarını açan birer anahtar olarak sayfalara yerleştirilmiş.

Her kapıyı açtığınızda bu ne güzel sürpriz diyeceksiniz.


Hiç yorum yok: