31 Temmuz 2009 Cuma

Etekli hırsızlar!

etekli-hrszlar.jpgUĞUR USLUBAŞ / AHT

Bursa'da farkedilmemek için kadınlar gibi başlarına bez ( çaput ) bağlayıp etek giyen 2 hırsız önce araba çaldı ardından market soydu. Ancak bütün çabalarına rağmen güvenlik kameralarından kaçamadı. Şaşkınlığını gizleyemeyen market sahibi, "Soygunculardan birisi etek ( eteklik ) giymiş, kendisine kadın süsü vermiş. İthal edilen özel sigara reyonu ile özel yazar kasamızı çaldılar. Ayrıca fakir öğrenciler yararına koyduğumuz sadaka kutusunu da alıp gitmişler" dedi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesinde Ahmet E.'a ait marketin giriş kapısını zorlayarak içeriye giren 2 soyguncu, alarmın çalmasıyla panik oldu. Soygunculardan birisi ithal edilen ve piyasa değeri 3 bin TL olduğu öğrenilen sigara reyonunu kucaklerken diğeri 10 bin TL değerindeki yazar kasayı kucaklayıp kaçtı. Alarmın çalmasına rağmen soygunculardan birisi markete tekrar ( gene, yeniden, yine ) gelip, yere düşen ve fakir ( fukara, yoksul, kimsesiz ) öğrencilerin eğitimi için toplanan 150 TL'lik paranın bulunduğu sadaka kutusunu da ( dahi, bile ) çaldı. Soygun saniye saniye güvenlik kamerası tarafnıdan görüntülendi. Market sahibi Ahmet E.'nın müracatını değerlendiren güvenlik güçleri, kamera kayıtları incelediklerinde tanınmamak için etek giyip başlarına bez bağlayan hırsızları görünce şaşkına döndü. Yapılan çalışmaların ardından hırsızların marketin bulunduğu sokak üzerinde park halindeki 16 LC 523 plakalı otomobili çalarak soygunu gerçekleştirdikleri, ardından otomobili terkederek kaçtıkları tespit edildi.

Soygunun şokunu üzerinden atamayan market işletmecisi Ahmet E. güvenlik kamerası görüntülerini büyük bir şaşkınlıkla izlediğini söyledi. Ahmet E., Soygunculardan birisi kendisine kadın süsü vermek amacıyla etek giymiş. Sonradan anlaşıldıki soyguncular önce park halindeki Sezai U.'a ait 16 LC 523 plakalı otomobili çalmışlar, daha sonra marketin kapısını açarak soygunu gerçekleştirmişler. Sigara reyonunun değeri 3 bin liraydı. İçerisinde de 2 bin TL'lik sigara vardı. Yazar kasa ise çok özeliklikliydi. İnternete bile giriş yapabiliyorduk, tüm stok bilgilerimizi onda topluyorduk. Onu da çalmışlar. Maddi zararımız 15 bin TL'nin üzerinde" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis güvenlik kamerasından izlediği etekli hırsızların peşine düştü.

Hiç yorum yok: