31 Temmuz 2009 Cuma

'2010'da sıçrama yapacağız'

2010da-srama-yapacaz.jpg

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 2010'da Vodafone Türkiye'nin önemli bir sıçrama yapacağına inandıklarını, buna hazırladıklarını kaydetti.

Vodafone, 3G teknolojisini 30 temmuzdan itibaren Vodafone ''3G '' markasıyla 81 ille buluşturacak.

Vodafone'un Türkiye'de vermeye başlayacağı 3G hizmetlerine ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, birinci çeyrek sonuçlarına göre markalarına güçlü yatırım yaptıklarını, tarifeleri rekabetçi kıldıklarını, dağıtım ve satış kanallarında önemli genişlemeye gittiklerini anlattı.

Timuray, toplam mağaza sayısının 826'ya, bölgesel bayi sayısının 34'e, alt bayi sayısının ise 14 bin 600'e ulaştığını kaydederek, 3G de dahil, toplam 13 bin baz ( temel ) istasyonuna sahip olduklarını ve 2G'de nüfusun yüzde 98'lik kısmının kapsama alanında olduğunu söyledi.

Numara taşınabilirliğinde Kasım 2008, Mart 2009 tarihleri arasında 404 bin net abone kayıtları olduğunu bildiren Timuray, Nisan-Temmuz 2009 döneminde Vodafone Türkiye'nin numara taşınabilirliğinde net abone kazanımında birinci konumda olduğunu, 335 bin net abone kazandıklarını bildirdi.

''Ağustos itibariyle hedefimiz numara ( rakam, hile, düzen ) taşımada net olarak pozitif ( artı, olumlu ) sayıya geçmek'' diyen Timuray, 2010 yılında Vodafone Türkiye'nin önemli bir sıçrama yapacağına inandıklarını ve buna hazırlandıklarını vurguladı.

''GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA, SESLİ KONUŞMAYLA AYNI FİYATLANACAK'' 

Serpil Timuray, Türkiye'nin bilgi iletişiminde oldukça geri ( mazi, gelişememiş, sonuç ) kaldığını dile getirerek, 3G'nin, bilgi toplumuna geçişte rol oynayacak bir unsur olduğunun altını çizdi.

Vodafone Türkiye'nin SIM kartlarında da yeniliğe gittiğini, bunlarda güvenli 3G kullanımı ve telefon defteri yedekleme özelliklerinin bulunduğunu anlatan Timuray, ''cepmodem'' konusunda da Vodafone'un iddialı olduğunu belirtti.

Timuray, 3G'nin bilgi toplumuna geçişte önemli bir ivme kazandıracağını ifade ederek, fiyatlandırma politikalarını herkesin ulaşabileceği makul fiyatlandırma prensibiyle oluşturduklarını söyledi.

Paketlerin, müşterilerin maliyet kontrolünü sağlayan özel fiyat programıyla sunulacağını bildiren Timuray, 3G hizmetlerinin 30 temmuz itibariyle 81 il merkezinde aynı anda başlayacağını belirtti.

Timuray, soruları yanıtlarken de 3G'nin abone ( sürdürümcü ) sayısında artış sağlayacağına işaret ederek, ''Özellikle laptoplarda ilave SIM kart kullanımı, ikinci SIM kart kullanım alışkanlığı başlayacak. Bu da artışa neden ( sebep, münasebet, niye ) olacak'' diye konuştu.

Serpil Timuray, makul fiyatlandırma ile ilgili görüntülü konuşmanın, sesli konuşmayla aynı fiyatlandırmada olacağını, ancak data fiyatlandırmasına ilişkin bilgileri paylaşamayacağını söyledi.

Mobil internetin uzun vadede ADSL kullanımının gelişiminden daha hızlı gelişeceğini dile getiren Timuray, 3G ile pek çok yeniliği getiren şirket konumunda olmak istediklerini söyledi.

Timuray, hedeflerinin bilgiye mobil internet üzerinden ulaşan yoğun kullanıcı sayısını artırmak olduğunu kaydederek, ''Önümüzdeki dönem için 2 misli bir büyümeyi makul görüyoruz'' dedi.

Serpil Timuray, grubun, 200 milyon liralık ilave 2G yatırımını onayladığını da sözlerine ekledi.

Vodafone Grup Üst Yöneticisi (CEO) Vittorio Caloa 3G ile basın toplantısına bağlanarak, Serpil Timuray ile görüntülü olarak konuştu. Caloa, Türkiye'nin 3G'nin tanıtımının yapıldığı 17. ülke olduğunu kaydederek, Türkiye'ye bağlı olduklarını şebekelerini geliştirdiklerini ve yeniliklerine devam edeceklerini belirtti.

AA

Hiç yorum yok: