1 Ağustos 2009 Cumartesi

'Ekonomik kriz hafifliyor'

ekonomik-kriz-hafifliyor.jpg

Çin Başbakan Yardımcısı Wang Kişan, küresel ekonomik krizin hafiflediğini söyledi.

Kişan, ABD'nin başkenti Washington'da iki gün sürecek ABD-Çin Stratejik ve Ekonomik Diyalog toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, ''Küresel ekonomik krizin hafiflediğinden eminim. Çin yönetimi, ABD'li yetkililerle yapılacak üst düzey görüşmelerde daha fazla ilerleme sağlanacağı konusunda ( dair ) yüksek beklentiye sahip'' dedi.

Wang, ''Şu anda dünya ekonomisi krizden çıkma ve düzelmeye başlama konusunda kritik bir ( ancak, birleşik, yek ) dönemde'' diye konuştu.

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner da toplantıda, Çin'in kayda değer ekonomik dönüşüm geçirdiğini, Pekin ile Washington'ın dünyanın finansal çöküşten kurtulmaya yardımcı olmak için birlikte çalıştığını ve ''çevreci küresel ekonomi'' tasarlamanın zamanı geldiğini söyledi.

''Çin, içeride tüketimi daha fazla teşvik ederek ve daha ( elan, henüz ) az ihracat yaparak küresel büyümenin düzelmesinde önemli rol oynayabilir'' diyen Geithner, ABD ve Çin'in büyük teşvik programlarıyla finansal krizle başetmede ortak çaba göstermesinin, ekonomideki iki süper gücün ilişkilerinde dönüm noktasını gösterdiğini ifade etti.

AA

Hiç yorum yok: