1 Ağustos 2009 Cumartesi

"20 bin TL verin, Cem'in videosunu getirelim"

20-bin-tl-verin-cemin-videosunu-getirelim.jpgBaşı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem G. yaklaşık 5 aydır bulunamazken, Karabulut ailesinin avukatı Altan Altınyurt bir ay önce kimliği belirsiz ( uçuk, gayrimuayyen, belgisiz ) kişilerden ilginç teklifler aldıklarını söyledi.

Star Gazetesi'nde Erdinç Akkoyunlu imzası ile yeralan habere göre, cinayet sonrası kendilerine ulaşan vatandaşların ihbarlarını değerledirdiklerini söyleyen Avukat Altınyurt, ‘Olayın başlangıcından beri çok sayıda ihbar geliyor. Bazıları gerçekten bilgi kırıntıları içeriyor, bazıları yalan oluyor. Geçtiğimiz ay da bazı kişiler bana ve aileye ulaşarak, Cem’in Türkiye’den yurt dışına 1.5 milyon dolar karşılığında kaçırıldığını söylediler. Cem’in Türkiye’ye yakın bir ülkedeki tutulan rezidansta kaldığını, hatta ( ayrıca ) o şehirde sadece iki rezidans ( saray konut ) bulunduğunu anlattılar. Bize 15 - 20 bin lira tutarındaki masraflarını karşılarsak Cem’in videosunu getireceklerini iddia ettiler. Aileye yüzde bir ihtimal de olsa deneyelim teklifinde bulundum. Ancak ailede bu parayı ödeyecek güç yok’ dedi.

HEDEF ŞAŞIRTILIYOR Zanlı Cem G’nin Rusya’da görüldüğü ve polis tarafından arandığı yönündeki haberlerin basına maksatlı olarak sızdırıldığı görüşünü savunan Avukat Altan Altınyurt, ‘Hedef şaşırtılıyor. Cem Rusya’da denilirken başka bir yerde yaşıyor diye ( diyerek, niteleyerek, sanarak ) düşünüyorum. l Türkiye’nin güneyinden de yurt dışına çıkmış olabilir’ dedi. Avukat Altınyurt, Cem’in iş adamı amcası Hayyam G’ninde yeğenin kaçmasına yardımcı olduğunu iddia etti.

Zanlı Türkiye’de olsa bulunurdu Cem G’nin Türkiye’de yapılan tüm operasyonlara karşın bulunamamasını değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Cem G’nin yurt dışında olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. CHP’nin İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Malik Özdemir görüşen Çapkın ‘Büyük bir ihtimalle yurtdışında olabilir. Yurt içinde olsa şu veya bu gerekçeyle polis daha rahat bulur. Günde yüzlerce ihbar geliyor. Bunları doğru ya da yanlış demeden hepsini değerlendirmeye alıyoruz. Birinci gündemimiz en önemli dosyamız şu anda. En kısa sürede katili yakalayacağız’ dedi..

Hiç yorum yok: