1 Ağustos 2009 Cumartesi

Ergenekon savcılarının yeri değişmedi

ergenekon-savclarnn-yeri-deimedi.jpgHakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararnamesi Adalet Bakanlığının internet sitesinde yayımlandı. Ergenekon savcı ve hakimlerinin görev yeri değişmedi. "Süper Savcı" Murat Gök ise İzmir'den Samsun'a atandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanmasını isteyen ve adı, Ergenekon davasının Ankara'ya alınmasıyla mahkemede savcı olarak görevlendirilmesi gündeme gelen Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz'ın yeri de değişmedi.

Kararname ile unvanlı 164 hakim ve savcının görev yeri değişti. 164 hakim ve savcının yeni görev yerleri HSYK'nın internet ( genel ağ ) sitesinde yayınlandı.

Listede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ile ''Ergenekon'' soruşturmasında görevli ve kararname çalışmaları sırasında isimleri sıkça gündeme gelen Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder, Nihat Taşkın, Kasım İlimoğlu, Ercan Şafak ve Mehmet Ali Pekgüzel yer almadı.

ERGENEKON'DA YETKİLENDİRME

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Olcay Seçkin'i CMK 250. madde kapsamındaki suçları soruşturmakla görevli savcılıkta, başsavcıvekili olarak yetkilendirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, HSYK, bugün adli yargı unvanlı hakim ve savcılara ilişkin kararname taslağını karara bağlarken, bazı kararlar da aldı.

Buna göre, CMK 250. madde kapsamındaki suçları soruşturmakla görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ile birlikte ( yan yana, alay malay, bile ) bu suçları soruşturmakla görevli savcılığa Başsavcıvekili olarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Olcay Seçkin de yetkilendirdi. CMK 250. madde kapsamındaki suçların, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ve yeni yetkilendirilen Olcay Seçkin tarafından koordineli bir şekilde yürütüleceği bildirildi.

HABERTÜRK TV Muhabiri Zülfikar Ali Aydın, Seçkin'in Ergenekon soruşturması kapsamında da görevlendirilmesi söz konusu olabileceğini bildirdi. Seçkin, Çolakkadı ile aynı yetkilerde bulunacak. 250. madde ile ilgili soruşturmalarda soruşturma savcısı olarak da görev yapabilecek. Olcay Seçkin'in Ergenekon soruşturmasında görevlendirilmesi ihtimal dahilinde.

ERGENEKON SAVCILARINA YÖNELİK ŞİKAYETLER

''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili şikayet ve suç duyurularıyla ilgili gereğinin yapılmasını da isteyen ( talip ) Kurul, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili HSYK ve Adalet Bakanlığına yapılan şikayet ve suç duyuruları hakkında Adalet Bakanlığınca yasal gereğinin başlatılarak, Kurulca sonucuna göre işlem yapılmasını da karar altına aldı.

Her iki kararın da oy çokluğuyla alındığı öğrenildi.

Hiç yorum yok: