1 Ağustos 2009 Cumartesi

Batı'da yangın, Kuzey'de sel

batda-yangn-kuzeyde-sel.jpgAHT

Marmara ve Ege'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havanın da etkisiyle artan orman yangınları güçlükle kontrol altına alınırken, Karadeniz'de yaşayanlar şiddetli yağışların neden olduğu sellerle boğuştu.

YANGINLAR KAVURDU
Bursa'da yangın 3 ayrı yerden çıktı
Bursa Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa beldesinin çöplük alanında aynı anda 3 ayrı noktada çıkan yangında 25 hektarlık alan kül oldu.

Cunda Adası'nda zeytin ağaçları yandı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Alibey Adası'nda Milli Park sınırları içinde orman yangını çıktı. Güçlükle kontrol altına alınan yangında 30 dönümlük alandaki zeytin ağaçları zarar gördü.

Ödemiş'te elektrik kabloları bahçeleri yaktı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir alanda elektrik kablolarının kuru otları tutuşturmasıyla başlayan yangın kısa sürede büyüyerek meyve bahçeleri ve zeytinlikleri sardı. Rüzgarın da etkisi ile ilerleyen yangın çok sayıda zeytin ağacını kül etti.

Kuşadası'ndaki yangında sabotaj şüphesi
Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar beldesinde çıkan yangında 20 dönümlük makilik ve zeytinlik alan zarar gördü. Davutlar Beldesi Belediye Başkanı Tuncay Uysal, sabotaj ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Bodrum'da 10 hektar zarar gördü
Bodrum'un Ortakent beldesindeki makilik alanda çıkan yangında 10 hektarlık makilik ve tarım alanı zarar gördü.

SEL KARADENİZ'İ VURDU
Rize'de dereler taştı
Rize'de şiddetli yağışlar bazı derelerin taşmasına neden oldu. Çaykent ve Muradiye beldeleri ile Ambarlık, Yiğitler ve Karasu köylerinde su taşkınları meydana geldi. Rize'de İkizdere Deresi'nin sağanak nedeniyle yükselmesi sonucu Rize-Erzurum kara yolu tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesinde, sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelan sonucu 2 köy ile ulaşım kesildi.

Sel, Başbakan Erdoğan'ın memleketini vurdu
Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan'ın memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde yaklaşık 10 dakika süren sağanak yağış yaşamı felç etti. Yağmur, kiremit Köyü, Gürgen ve Kamboz derelerinde taşkınlığa neden oldu. Güneysu merkezinde yaşam bir saat boyunca durma noktasına geldi.

Arhavi'de dereler taştı, evleri su bastı
Artvin'in geçtiğimiz hafta 5 kişinin ölümüne neden olan sel felaketinin yaşandığı Şavşat ilçesinin ardından Arhavi ilçesinde dün sabaha kadar etkili olan yağış nedeniyle dereler taştı, bazı ev ve işyerlerini su bastı. Heyelan nedeniyle Arhavi Liman girişi 2 saat ulaşıma kapandı.

Giresun Trabzon karayolu trafiğe kapandı
Giresun'u, yaklaşık bir hafta aradan sonra aşırı yağış nedeniyle oluşan sel ( baskın, yığın, su taşkını ) vurdu. Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeniyle ( haysiyetiyle, sebebiyle, hasebiyle ) cadde ve sokaklar nehre dönerken, Giresun-Trabzon Karayolu oluşan su birinkileri nedeniyle trafiğe kapandı.

Kastamonu'da 15 köy yolu kapandı
Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde sel nedeniyle 15 köy yolu ulaşıma kapandı, 11 köyün elektriği kesildi.

Cide'de sel otomobilleri sürükledi
Kastamonu'nun Cide ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle birçok araç zarar gördü. Sel suları bir otomobili devirdi; bir otomobili de ara sokakta başka otomobilin üstüne çıkardı.

Ordu'da ev ve işyerlerini su bastı
Ordu ve ilçelerde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Perşembe ilçesi Caka mevkisinde ise toprak kayması sonucu Bolaman yolu trafiğe kısa süre kapandı.

Hiç yorum yok: