7 Ocak 2008 Pazartesi

UEFA, þiþmanlýða savaþ açtý

ANKARA - Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) resmi internet sitesinden edinilen bilgiye göre, Avrupa futbolunun yönetim organı, futbol ve sosyal sorumluluk programı projeleri arasına kalp hastalıklarının korunması ve obeziteyle mücadeleyi de kattı.Ortaklık için Dünya Kalp Federasyonu’nu seçen UEFA, kampanya kapsamında toplumu sağlıklı ve aktif bir hayat tarzına özendirecek, obezite ile kalp ve damar hastalıklarıyla mücadele edecek. Her iki kuruluş özellikle çocukları, daha fazla fiziksel aktiviteye özendirecek.

Obezitenin Avrupa toplumunun sağlığı için her geçen gün tehdit haline geldiğini belirten UEFA yetkilileri, proje çerçevesinde UEFA ve Avrupa Komisyonu’nca hazırlanan ve her yaştan insanı spora yönlendiren, “Get Active (Hareket edin)” sloganlı bir tanıtım filmi hazırlandığını kaydettiler.

Dünya Kalp Federasyonu ile yapılan bu resmi anlaşmanın, 2003 yılından bu yana süre gelen ilişkiyi güçlendirdiği ifade edilen yayın organında, UEFA’nın Dünya Kalp Günü’nde kalp ve damar hastalıkları ve felce karşı küresel kampanyalara katkı sağladığı hatırlatıldı.

100 ülkede çeşitli etkinliklere sahne olan bu günde, UEFA’nın yıldız futbolcuları halkla buluşturma ve futbol müsabakaları gibi etkinliklerle Dünya Kalp Federasyonuna destek verdiği anımsatıldı.

Bir sivil toplum örgütü olan Dünya Kalp Federasyonu, İsviçre’nin Cenevre kentinde kuruldu. Kalp hastalıkları ile felcin önlenmesi ve kontrolü üzerine çalışmalar yapan örgüt, özellikle düşük ve orta gelirli ülkeler üzerinde çalışıyor.

Hiç yorum yok: