7 Ocak 2008 Pazartesi

Medyatik aþký Sarkozy’ye yaramadý

PARİS - Sarkozy’nin, Elysee Sarayına seçildiğinden bu yana ilk defa popülaritesinin yüzde 50’nin altına düştüğünü hatırlatan gazeteler, “satın alma gücünün azaldığı ve enflasyonun arttığı bir dönemde, ülkede ve yurt dışında geniş yankı uyandıran medyatik aşkın, Sarkozy’ye yönelik desteğin artmasına hiç de katkıda bulunmadığı” görüşünde birleşiyor.France Soir gazetesi, enflasyonun giderek arttığına bir dönemde, Sarkozy’nin medyatik özel aşkının, kendi itibarına zarar verdiğini yazdı.

Sol eğilimli Liberation gazetesi, seçimlerden önce özellikle alım gücününün artırılmasına öncelik vereceğini vaat eden Sarkozy’yi eleştirirken, “Cumhurbaşkanın, yaşadığı medyatik aşkla kamuoyunun ilgisini başka yerlere çekme girişiminde olduğu” yorumunu yaptı.

Sağ eğilimli Le Figaro gazetesi, “Sarkozy, Bruni ile flört ederken, petrol varil başına 100 dolarla flört ediyor” ifadesini kullandı.

Yerel basın da, özel yaşamını abartılı bir biçimde kamuoyunda yaşamaktan çekinmeyen Sarkozy’nin popülaritesinin, ekonomik zorluklar karşısında düştüğünü yazdı ve medyatik aşkın cumhurbaşkanına yaramadığı” yorumunu yaptı.

Le Journal du Dimanche gazetesi, dün Sarkozy ve Carla Bruni’nin büyük olasılıkla gelecek ay başında evleneceklerini iddia etmişti.

Hiç yorum yok: