7 Ocak 2008 Pazartesi

Çakýcý’nýn yeðeni ve damadý tutuklandý

ANTALYA - Antalya polisinin yaklaşık bir yıldır süren istihbarat çalışması sonucunda Antalya, Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Gözaltına alınan 16 zanlı emniyetteki ifadeleri tamamlandıktan sora adliyeye sevkedildi.Savcılık 4 kişiyi serbest bırakırken; 12 zanlı ise “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak”, “örgüt adına silahlı faliyette bulunmak”, “darp”, “tehdit” ve “silahlı yağma” suçlarından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

Mahkeme Alaattin Çakıcı’nın yeğeni Adem Çakıcı, Trabzonspor Kulübü başkan adayı ve aynı zamanda Çakıcı’nın eski damadı olan Hacı Yıldız’ın aralarında bulunduğu 12 kişinin tutuklanmasına karar verdi..

Bu arada Alaattin Çakıcı’ya yazılan ve Çakıcı’nın çete üyelerine yazdığı cevap mektuplarına da operasyonlar sırasında el koyan polis, ilginç detaylara ulaştı. Mektuplarda, Çakıcı’nın yeğenine; “Paraları boşa harcamayın, turizm bölgelerinde yatırım yapın” nasihatine karşılık, yeğen Çakıcı’nın da amcasına “merak etme senin yolundayım” cevabını gönderdiği ortaya çıktı.


Hiç yorum yok: