7 Ocak 2008 Pazartesi

Suri, Cruise’dan deðil, Scientology liderinden

LONDRA - Prenses Diana’nın da biyografisini de kaleme alan ünlü İngiliz Yazar Andrew Morton’a göre Cruise’un yaşamını tamamen Scientology tarikatı yönlendiriyor. Ünlü aktörün biyografisinin yer aldığı kitabın en çarpıcı iddiası ise Tom Cruise’un 20 aylık kızı Suri’nin tarikatın ölmüş lideri Ron Hobbard’ın bağışladığı spermlerden dünyaya geldiği..Daha önce Galler Prensesi Diana’nın hayatını kaleme alarak olay yaratan İngiliz Yazar Andrew Morton, bu kez ünlü aktör Tom Cruise’un yaşamını konu alan kitabıyla dikkatleri üzerine çekti.

“Tom Cruise: İzinsiz kaleme alınmış bir biyografi” adlı kitabında Morton, Amerikalı aktörle ilgili bir hayli tartışılacak iddiaları gündeme getiriyor.

Kitapta 45 yaşındaki Tom Cruise’nin Scientology tarikatının ikinci adamı haline geldiği, tarikat lideri David Miscavige’la birlikte tarikatın politikalarının belirlenmesinde söz sahibi olduğu iddia ediliyor.

Kitaba göre Miscavige, Cruise’un 2006’da Katie Holmes’la evlenmesinden sonra çiftin Maldive adalarındaki balayına katılacak kadar Cruise’a yakın.

Hatta bazı tarikat müritleri, Cruise’un 20 aylık kızı Suri’nin tarikatın ölmüş lideri Ron Hobbard’ın bağışladığı spermlerden dünyaya geldiğine inanıyor.

Kitapta, Scientology’nin Tom Cruise’un hayatını tümüyle ele geçirdiği iddia ediliyor. Ünlü aktör, kariyer planlamasını tarikatın hedeflerine uygun olarak yapıyor, yanında çalışanların da tarikat üyesi olmasına özen gösteriyor.
İngiliz Yazar Andrew Morton'a göre Tom Cruise'un en büyük misyonu David ve Victoria Beckham'ı tarikata mürit olarak kazandırmak.


Tom Cruise’un en büyük misyonu ise David ve Victoria Beckham’ı tarikata mürit olarak kazandırmak.

Sansasyon yaratacak bu iddiaların yer aldığı kitabın ABD’de 15 Ocak’ta piyasaya çıkması bekleniyor.

Tom Cruise cephesindense iddialara şimdiden yalanlama gelirken, aktör ve çevresine danışılmadan yazılan kitaptaki bilgilerin doğruları yansıtmadığı belirtiliyor.

Hiç yorum yok: