7 Ocak 2008 Pazartesi

Sarýkamýþ harekatý þehitleri anýldý

KARS - Sarıkamış’taki anma etkinliklerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yeni acılar yaşanmaması için geçmişten ders alınması gerektiğini söyledi. Günay, “Bu kadar acı bu millete yeter. Bundan sonra artık güzel günler bizi bekliyor” dedi.1914 yılındaki Sarıkamış harekatı sırasında Allahuekber dağlarında donarak şehit olan onbinlerce Mehmetçik unutulmadı. Şehitler, facianın 93. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Dev Türk bayrağını taşıyan askerler, karla kaplı yolları aşarak, Sarıkamış’a ulaşmaya çalıştı. Varışa 500 metre kala, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve şehit torunları da askerlere katıldı.

Düzenlenen panelde konuşan Bakan Günay, geçmişte birçok acı olaya tanıklık eden bu topraklarda yeni acıların yaşanmaması için tarihten ders alınması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik de konuşmasında, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Mehmet Akif’in bir şiirinden alıntı yapan Bakan Çelik, yüreklerimiz toplu vurdukça gönüllerde çatlama, bölünme olmadıkça bizi kimse bölemeyecektir” dedi.

Bakan Çelik, yoğun kar ve tipi altında askerlerine hücum emri veren Enver Paşa’nın vatan haini değil, vatanperver olduğunu söyledi.

Çelik, Enver Paşa ve arkadaşlarının komitacılıkla devlet idaresini birbirine karıştırdıkların, bunun hem kendilerinin hem de milletin trajedisini hazırladığını belirtti.

Çelik ve Günay, daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan ve Sarıkamış Harekatı’nın anlatıldığı kardan heykeller üzerine karanfil bıraktı.

Hiç yorum yok: