9 Ocak 2008 Çarşamba

Tuhaf doktorlar yeniden CNBC-e’de

İSTANBUL - 2001’den bu yana her sezon finalinin ardından yeni bir sezonun daha olup olmayacağına dair tartışmalar çıkan Scrubs’ın son 18 bölümü CNBC-e’de bu akşam saat 20.00’de başlıyor.Amerika’da gösterime girdiği günden beri yayından kaldırılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir dizi olarak Scrubs, televizyon tarihindeki yerini almış durumda. Her sezon finalinin ardından yeni bir sezonun daha olup olmayacağına dair tartışmalar, dizinin tüm dünyaya yayılmış fanatikleri sayesinde her seferinde olumlu şekilde sonuçlandı. Altıncı sezonu takip eden süre zarfında kulağımıza gelen haberler hiç de geleneği bozacak cinsten değildi ve beklenen oldu: Scrubs yeni sezonuyla ekranlara döndü. Ama bu kez bir farklılık söz konusu. Dizinin yeni sezonu nedeniyle düzenlenen basın toplantısında Scrubs’ın yaratıcısı Bill Lawrence ve başrol oyuncusu Zach Braff yedinci sezonun aynı zamanda final sezonu da olacağını açıkladılar.

SCRUBS’TA MAHŞERİ CÜMBÜŞ
Yedinci sezonun son sezon olmasını şimdilik unutmak daha iyisi. Çünkü önümüzde yine absürtlük sınırlarının zorlanacağı, ironinin yine kendi kuyruğunu ısıracağı, birbirinde eğlenceli 18 bölüm var. Üstelik bu 18 bölümden biri, son sezonda olduğu gibi “bir müzikal tadında” olacak. Ayrıca Kaçak Gelin filmine gönderme olsun diye “peri masalı tadında” gelişecek başka bir bölüm daha bizi bekliyor... Eski tanıdıkların bazıları da bu son sezonda aramıza dönecekler. Mesela Tom Cavanagh’ın canlandırdığı J.D.’nin erkek kardeşi gelecek ve final bölümüne kadar dizide kalacak. Ayrıca Scott Foley, yani Elliott’ın eski erkek arkadaşı Sean Kelly de aramıza dönüyor. Temizlik elemanımız The Janitor bu sezon nihayet bir kız arkadaş edinecek. Başhekim Dr. Kelso ise zorunlu olarak emekliye ayrılacak.

Ama asıl sürpriz altıncı sezonda öldüğüne şahit olduğumuz başhemşire Laverne’nin geri dönüşü olacak. Scrubs’ın devam etmesine karar verilince dizinin sevilen karakterini canlandıran Aloma Wright’sız bir Scrubs’ın olamayacağını düşünmüş dizinin yaratıcısı Bill Lawrence. Aloma Wright’ın diziye Laverne olarak değil de onun ikiz kız kardeşi olarak döneceğine dair çeşitli söylentilerse çoktan ayyuka çıktı bile.

Dizinin sona ermesini isteyenlerin başında J.D. geliyor aslında. Daha doğrusu dizide John Michael “J.D.” Dorian olarak izlediğimiz Zach Braff... Aktörlüğünün yanı sıra yönetmenlik koltuğuna da oldukça aşina olan Braff, yeni bir film yönetmek için hazırlıklarını çoktan tamamlamış bile. Ayrıca yeni bir televizyon dizisinin prodüksiyon çalışmalarına da başlamış durumda.

AYRILSAK DA BİRLİKTEYİZ
Yedinci ve son sezonun hemen başında ayrılık rüzgarları esecek. Altıncı sezonun sonunda yeniden bir araya gelen J.D. ve Elliott’ın birliktelikleri tahmin edilenden de erken sona erecek. Scrubs nihayetinde “birliktelikler” üzerine bir komedi ve böylesine “mutlu bir son” ancak Friends tarzı dizilere yakışır diye düşünüyor dizinin yapımcıları. Bu arada iki sezon arasında bizim doktor Perry olarak tanıdığımız aktör John C. McGinley yeniden dünyaevine girdi. Bu ay hasret gidereceklerimiz sadece hastane personeliyle sınırlı kalmayacak. Yeni sezonun ikinci bölümünde konuk oyuncu olarak göreceğimiz isimlerden birisi de Colin Hay. 80’li yılların başında Avustralya’dan çıkıp Amerika sahnelerini fetheden Men At Work’ün hayranları Scrubs sayesinde en azından grubun solistiyle hasret giderme imkanı elde edecekler.


Hiç yorum yok: