9 Ocak 2008 Çarşamba

Kayak merkezlerinde kar bereketi

ANKARA - Geçen yıl beklenen düzeyde kar yağmaması nedeniyle sıkıntı yaşanan kayak merkezlerinde bu yıl kar sevinci yaşanıyor.Davraz ve Saklıkent kayak merkezlerinde de son yağışların ardından kar kalınlığında yükselme oldu. Kar kalınlığı, Davraz’da 27 santimetreye, Saklıkent’te ise 25 santimetreye ulaştı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, hava durumu tahminlerinin turizm faaliyetlerini geliştirme anlamında da önemli olduğunu vurguladılar.

Meteorolojik verilerin, günlük hayatın her noktasında kullanılmaya başladığını ifade eden yetkililer, kar kalınlıklarının ulaştığı seviye itibariyle kış tatiline çıkmanın tam zamanı olduğunu belirttiler.

Diğer illerdeki kar kalınlıkları hakkında da bilgi veren yetkililer, özellikle doğu illerinin önemli miktarlarda kar yağışı aldığını anımsattılar.

Son yağışların ardından kar kalınlığı, Bitlis’te 34, Tunceli’de 32, Ağrı’da 30, Muş ve Kars’ta 21, Bingöl’de 18, Ardahan’da 18, Erzurum’da 13, Hakkari’de 12 ve Sivas’ta 10 santimetreye kadar yükseldi.

Ankara’da ise 4 santimetre düzeyinde bulunan kar kalınlığı son yağışların ardından 8 santimetreye ulaştı.

Hiç yorum yok: